1553

"Мисия бебе" за рождения ден на "Марица"

Ще помогнем на една двойка да сбъдне мечтата си да се сдобие с наследник

На 3 юни 2024 г. "Марица" ще празнува знакова годишнина - вестникът на Южна България става на 33.  През 1991 година е възобновено излизането на изданието, чието начало поставя Христо Г. Данов. 


"Марица" ще отбележи навършването на Христова възраст с поредната кауза - "Мисия бебе". В партньорство с Акушеро-гинекологична университетска болница и инвитро център  "Селена" ще помогнем на една двойка да сбъдне мечтата си да се сдобие с наследник. 

Кампанията стартира от 27 май и ще приключи на 27 юли 2024 г. В този период двойки с репродуктивни проблеми от цялата страна могат да кандидатстват за участие, като изпращат имената си на [email protected]. Условията за участие ще бъдат публикувани на сайта ни до края на седмицата.  

След изтичането на срока в присъствието на нотариус ще бъде изтеглен номерът на двойката, която ще получи безплатно пълен пакет на процедурата инвитро. Той ще бъде осигурен от отличните специалисти в най-големия и модерен център за репродуктивно здраве в Южна България. 

Името на клиниката не е случайно. В древногръцката митология Селена е богиня на Луната, покровителка на жената. Смята се, че има силата да улеснява раждането и да вдъхновява любовта.  

Това е втора подобна кампания, в която медията ни се включва. Първата, също в партньорство с клиника "Селена", се проведе през 2008 г. и беше посветена на 130-годишнината на легендарния следосвобожденски вестник "Марица", чиито традиции следва съвременното пловдивско издание. Вестникът на Христо Г. Данов е безспорен авторитет, списван на български и френски от най-добрите публицисти, напълно заслужено е наричан "българския "Таймс". 

Повече от 30 години България е в топ 3 на страните с най-висок отрицателен естествен прираст. В същото време над 150 000 двойки не могат да имат деца и разчитат на съвременните технологии за помощ, сочат данните на фондация "Искам бебе". За 2021 година са родени 1520 бебе след процедури инвитро, които са общо 4633. Това означава, че близо 28 на сто са завършили с успешно раждане.  

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Иванова

Иванова

20.05.2024 | 14:17

Ти си чудовище. Твоите клетви ще те застигнат,рано или късно.Помни.

Отговори
0 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?