Мишекопаранови пазят с кучета дом от общинари

В труднопревзимаема крепост са превърнали общинската си квартира наемателите Пейо и Катя Мишекопаранови. Двамата пенсионери не дават пиле да припари в двора им, камо ли общинарски крак. Семейството не иска да напусне жилището на булевард “България”, което обитава от години. Увещанията и кандърмите не помагат, въпреки че домът повече от три години не е общинска собственост.

Старинната къща е купена преди три години от собствениците на фирмата за месни продукти и ФК “Бенковски” Иван и Красимир Папазови. Бизнесмените обаче не могат да ползват имота си, защото Мишекопаранови не дават и дума да се издума за местене, обяснява шефът на “Жилфонд” Иван Стефанов.

Вчерашният плах опит за извеждане на квартирантите завърши с неуспех. Пускат кучета срещу нас, не може да се влезе, обяснява Стефанов. Вчера пред къщата дори дежуряха лицензирани ловци на псета, готови да упоят със стреличка четириногите стражи. До екшън обаче не се стигна, но кучеловите обещаха, че в четвъртък ще дойдат пак. Всичкият този инат е заради кучетата, споделя Стефанов. Той обяснява, че за Мишекопаранови е отредена стая с отделен вход в апартамент. Стаята е ремонтирана, с нови тапети, намира се на улица “Пловдивска” 99, обяснява общинарят.

Пейо Мишекопаранов обаче не ще и да чуе за подобен жилищен трансфер. Там не ходя. В другите стаи има настанени разни клошари. Никой няма да плаща тока, аз ще го поемам. Няма да изляза, заявява бай Пейо. Също толкова непреклонна е и половинката му Катя, която е в инвалидна количка. Тя е застанала точно пред входа на къщата. От едната страна е разположена масичка, от другата - като древния Цербер е застанал достолепен пес. Кучетата са с паспорт, дори и такса им плащам, обяснява бай Пейо на Стефанов и останалата общинска делегация. Старецът е категоричен, че без прокурорско разпореждане няма да пусне никого в дома си.

Има свободна къща на улица “Тинтява”. Това ми го казаха депутатите от ГЕРБ Иван Иванов и Гинче Караминова. Ако ме местят, там да е, склонен е на компромиси Бай Пейо.
Стефанов пък обяснява, че общината става смешна пред новите собственици, тъй като не може да им осигури достъп до собствения им имот. Предлагахме им да наемат и друго помещение - на чудесно място, близо до Островското училище. Ще им помогнем в пренасянето на багажа. Не щат и не щат. Запънали са се и толкова, разказва Стефанов.

Той обяснява, че семейство Мишекопаранови дължи 400 лева за наем. Отделно от това фамилията не е внасяла и такса смет за около 200 лева.

Не е вярно. На мен лично Тодор Попов ми плащаше наема. Ние сме земляци и той ми даваше кога по 50, кога по 100 лева за квартирата, отсича непримиримият наемател. Той разказва, че е в тази къща от много години, но не помни колко. Изгоря ми къщата - ей там отсреща, на “Руски”. Оттогава съм тук, обяснява бай Пейо, докато укротява кучетата в двора.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Миндю

Миндю

24.10.2009 | 14:34

Копаранчето Пейчо и мишеловката Катка са нагли мизерници.Долнопробни въшлясали дъртофелници.Отгоре на това и с кучета-.Де е полицията,бре!Давате отрова на кучетата ,гътвате ги ,хващате ги тия двамата посерковци и им слагате белезниците и айде в районНото.Шъ са посерът от страх.ЩОМ СА СЕ НАСТАНИЛИ НА ОБЩИНСКО ЖИЛИЩЕ ,И НЕ ИСКАТ ДА ИЗЛИЗАТ ДОБРОВОЛНО-БЕЛЕЗНИЦИ И БОЙ ПО КАСКИТЕ!Жалка бЪЛГАРИЯ ДРУГО НЕ МОЖ Я ОПРАЙ.Тия управници наглите крадци ни направиха шизофреници,да умираме от глад,да падаме като мухи и сега се кипрят като победители в народното събрание.

Отговори
0 0
чукундуров

чукундуров

24.10.2009 | 13:03

Абе,общинарите,много сте жалки и смешни бе.Какво значи не искат да излизат от общинското жилище-грабвате ги и ги изхвърляте,кво толкова !По два туката в зурлите и на двамата мишекопаранчета и край.То пък и фамилията им отговаря на изтъпленията!Ужас.И целия тоя цирк в булгаристанско.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?