Следвайте ни

Министерски десант в Пловдив, Горанов идва с много добра новина

viber icon

Трима министри идват в Пловдив утре. 

В 11 часа в УМБАЛ „Свети Георги“ пристигат министърът на финансите Владислав Горанов и на здравеопазването Кирил Ананиев.  Очаква се двамата да съобщят много добра новина за бъдещето на Детската клиника в болницата. Според източници на „Марица“ правителството е осигурило 18 милиона лева за строителството на новия педиатричен и онко-хематологичен комплекс в УМБАЛ „Свети Георги“. 

Идеята е да бъде изградена модерна клиника, в която да се лекуват деца от цяла Южна България. Според проекта в новия комплекс ще се преместят още  Детското спешно отделение, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология. 

Преди година и половина в подкрепа на УМБАЛ „Свети Георги“ стартира дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, като още през 2019-а бяха събрани над 120 000 лева. Проектът обаче трудно ще се реализира без помощта на правителството. Очаква се утре министър Горанов да потвърди, че необходимите средства са осигурени. 

Също утре под тепетата ще пристигне и министърът на Околната среда и водите Емил Димитров. Ревизоро ще има среща с кмета на града Здравко Димитров.

Изпреварваме София, състезаваме се с Бургас 

Строежът в Пловдив със сигурност ще изпревари Националната детска болница в столицата. Тя трябва да се изгради на мястото на старото скеле на Института по педиатрия в двора на Александровска болница. В края на май премиерът Бойко Борисов разпореди то да бъде съборено и да се вдигне изцяло нова сграда. Така той изпълни желанието на архитекти и педиатри, които няколко месеца протестираха срещу дострояването на скелето. Сега обаче представителите на гражданската инициатива "За истинска детска болница" искат възлагане на ново задание с международен конкурс и намиране на нов терен. Срещу предложението се обяви здравният министър Кирил Ананиев, който настоява мястото да не се сменя.

Бъдещата клиника в Пловдив обаче ще се конкурира с тази в Бургас. Само преди 6 дни кметът на морския град Димитър Николов и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова подписаха споразумение за изграждане на модерна детска болница.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Пенчев

Пенчев

14.07.2020 | 00:04

Веднага ще договорят далаверката със Зикича. Че трябва много да наваксва, докато настигне Маминото.

Отговори
5 4
Мони

Мони

13.07.2020 | 22:45

Да разкара и да проверят Здравка наречена мадам лъжа.

Отговори
5 2
Реалист

Реалист

13.07.2020 | 21:20

пак ще се краде пак ще се краде що много не мърльо леля му е тука значи пак ще се краде и той пак ще прибере пари не знам те помияри докога ще се тътрят на глас защото съсипаха те града колко окрадаха окрадаха и там мърло докато е в Герб просто няма да прогресира партията такива като нея щом ги има в партията крадливи ще има мърли просто няма да има успех ГЕРБ никога

Отговори
5 4
Трафик

Трафик

13.07.2020 | 20:43

Да блокираме пътя и да не го пуснем тоя бокл. к в Пловдив.....

Отговори
9 5
Mi az

Mi az

13.07.2020 | 20:12

Калашниците в Казанлък били станали 800 лв ама трябва кола за утре и по принцип, че материала е доста. Но да се стреля на точното място-от кръста надолу.

Отговори
4 10
Стоева

Стоева

13.07.2020 | 20:01

Да не би да са ги осигурили от джобовете си? Или от партийната каса на ГЕРБ, която пълнеха неправомерно с надвзети от държавата субсидии?

Отговори
14 6
Кризисен   пиар

Кризисен пиар

13.07.2020 | 19:57

Вуйчо дедо министър който разбира от здравеопазване колко и Боеко от духова музика и той ли ще дойде? Сигурно ще го посрещнат Здравко и Здравка и двамата са също медицински случаи на случайно назначени във властта! АЛОУ процеса става не обратим не си хабете приказките. Вече никой бе Ви вярва!

Отговори
14 10
Оставка

Оставка

13.07.2020 | 19:45

ОСТАВКА ПЕЕВСКИ ГРУП !!!!!!!!

Отговори
21 6
оруспии

оруспии

13.07.2020 | 19:06

ще ви трепим горанов мазен резак ще умреш в пловдив трепете го пловдивчани

Отговори
9 11
Истина

Истина

13.07.2020 | 18:52

Хайде всички задружно да го смажем от бой тоя крадлив БО.К.ЛУ.К

Отговори
14 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?