Следвайте ни

Министър Георги Тодоров: Обмисля се жп връзка към терминала на летището ВИДЕО

viber icon

Пускане на жп връзка към терминала на летище Пловдив обмислят от транспортното министерство и НКЖИ, заяви ресорният служебен министър Георги Тодоров в Пловдив. Това е един от вариантите, които ще бъдат разглеждани в хода на анализа за перспективата за развитие на съоръжението. Припомняме, че на откриването на TRUCK EXPO 2021 в панаира служебният министър на транспорта заяви, че концесията на летището ще бъде прекратена и ще се обяви нова. Преди това обаче ще се изготви анализ, върху който ще стъпят концесионните условия. Той ще бъде съобразен с възстановяването на авиационната индустрия вследствие на пандемията от COVID-19. 

По думите на Тодоров, подготовката на една концесия е дълга и трябва добре да се обмисли. "Много искам да има различни варианти, за да има най-удачната перспектива за това летище", каза Тодоров. Той добави, че летището вече има изградена инфраструктура, която не бива да се похабява, а и разположението му е стратегическо, защото се намира в центъра на България. Предимство на летището е и фактът, че е заобиколено от много туристически обекти, а регионът предлага спа, културно-исторически и религиозен туризъм. "За мен перспективите за това летище са огромни", каза министърът. Тепърва ще се мисли дали то ще бъде гражданско, ще функционира като карго летище, или за превозване на пътници и карго паралелно.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

alex

alex

07.07.2021 | 06:32

Линията за Асеновград минава на 25 метра от летището. ...какви глупости се говорят

Отговори
0 0
Нана

Нана

07.07.2021 | 00:40

Това летище ще даде хляб на целия град!корумпирани гербаджии!

Отговори
2 0
Летец

Летец

06.07.2021 | 21:30

Браво, крайно време е...

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?