49

Министър Демерджиев: В най-спешен порядък ще съдействам за почистването на р. Марица в Пловдив

Община Пловдив ще изпрати до броени дни на служебния заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев всички протоколи и документи, свързани с почистването на коритото на река Марица. Това стана ясно след среща, инициирана от кмета Здравко Димитров, на която присъстваха областният управител Ангел Стоев и заместник-кметовете Анести Тимчев, Тодор Чонов и Йордан Ставрев.

Служебният заместник министър-председател подчерта, че за да съдейства за бърза и навременна процедура за старт на дейностите, държи общинската администрация да работи в пълен синхрон с областната администрация.

Кметът Здравко Димитров припомни, че средствата от 1,5 млн. лева, отпуснати миналата година от държавата, са налични в сметките на общината, но дългите процедури по Закона за обществените поръчки възпрепятстват администрацията да си свърши адекватно и навременно работата по реката. Той поясни, че разполага с протоколи от различните ангажирани ведомства, чрез които може да се задейства процедура при ситуация за неотложност.

Всички страни са на мнение, че коритото на река Марица в урбанизираната зона трябва със съвместни усилия да бъде спешно почистено, особено с оглед последните наводнения в страната.

Общият участък от р. Марица в регулацията на Пловдив е 13 км. Частта от реката в населения регион е 5,1 км. Аварийните работи ще включват почистване около мостовете, островните образувания в този участък. Тези дейности ще бъдат изпълнени в обема на отпуснатите средства и в съществуващото течение на реката. Едновременно с това се извършват постоянно работи по почистване на зелената растителност от общинските предприятия „Градини и паркове“ и „Чистота“, за които са отделени средства от общинския бюджет.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Умници

Умници

19.09.2022 | 07:33

Първо почистете река Първенецка

Отговори
0 0
Ай де де.

Ай де де.

17.09.2022 | 22:49

Как обича да е център на внимание те тоя министър....

Отговори
1 0
Ай де де.

Ай де де.

17.09.2022 | 22:47

Господин министър мисля,че вашата работа е да набутате някой мърляв кмет в затвора, който за.с.ра коритото на Марица! Почистване коритото на реката не е ваша работа ! Вашата работа е да откриете виновника и да го предадете на органите на правосъдието! такъв като вас дето всичко може му викат: Пенкелер работа ! Демек за нищо не става щом от всичко отбира! Вие станахте панацея! Яваш де! Гледайте си МВР "почистете " го от излишните плевели !!!!

Отговори
2 0
Дии

Дии

15.09.2022 | 16:12

Едновременно с това се извършват постоянно работи по почистване на зелената растителност от общинските предприятия „Градини и паркове“ и „Чистота“, за които са отделени средства от общинския бюджет. . . . . . . Защо лъжат?

Отговори
13 1
д-р Щерев

д-р Щерев

15.09.2022 | 13:18

Внимавайте , г-н министър.Тези не са крадци.Тези са клептомани( изпитваш непреодолимо желание да крадеш).Това е болест и тя се лекува в психиатрия.Маминият ,още има чадър от Гешев ,иначе досега отдавна да лежеше в психиатрия за лечение от клептомания.След ,като го излекуват ще влезе в затвора.Тъкмо Гешев няма да е вече прокурор.

Отговори
17 9
Колега,

Колега,

15.09.2022 | 15:43

диагнозите, които слагате говорят едно, че Вие трябва да се лекувате, Професията на лекаря е високохуманна и в нея няма място за злобари и параноици!!!

Отговори
9 12
д-р Щерев , до "колегата"

д-р Щерев , до "колегата"

15.09.2022 | 16:42

Тук не стават въпрос за злословие ,още по -малко за параноя."Диагнозите" Вие ги поставяте " колега".Това са публични лица ,които нееднократно са извършвали дела ,които всеки психиатър би определил ,като клептомания.Нашата професия "колега" е високохуманна ,но ние имаме задължението да казваме истината.Едвали знаете текста на Хипократовата клетвата , защото не сте ми никакъв "колега" ,а най -вероятно общинска калинка ,която троли в работно време.В предизборна кампания сме и много тролове сте появиха напоследък.

Отговори
10 6
Мильо

Мильо

15.09.2022 | 12:34

Г-н Министър,само не им давайте те да харчат парите за почистване на Марица,защото полувината ще отидат в чекмеджето и в техния джоб!После да не се наложи да ги търсите,къде са както 20мил от транспорта,30мил от Колодрума,5мил от Зоологическата,10мил от Инсинератора,2мил от Белодробна болница,2мил от кръговото на Водната ..,!

Отговори
20 7

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?