49

Министър Богданов: Ще работим с всички акционери за развитието на Панаира СНИМКИ

Министърът на икономиката Богдан Богданов ще представи на днешната сесия визията за развитието на Международен панаир - Пловдив.


Богданов присъства на заседанието заедно с областния управител Илия Зюмбилев.“Ще работим с всички акционери в дружеството, за да върнем славата и авторитета на Панаира”, каза той пред медиите.

Пред общинските съветници министърът каза, че не е важна собствеността на Панаира, по- важно е развитието. панаирът може да бъде държавен, със смесена собственост или частен, заяви Богданов. 

Той даде пример с Панаира в Солун, който е по- малък, но за 7 дни имаше 200 000 посетители и 1500 изложители, докато на техническото изложение в Пловдив посетителите бяха само 15 000. За сравнение - на откриването на Панаира са били 161 000. 

Богдан Богданов оповести, че в Министерството е сформиран екип, който работи по стратегията за развитието на пловдивския Панаир. Сред основните аспекти изброи разширяване на международните участия и присъствие на българските компании,изграждане на международни партньорства, рекламиране на кръгова икономика и възобновяеми източници на енергия, организиране на инвестиционни форуми.

Искаме да отворим дискусия и да работим в партньорство, каза министърът.

Съветникът Слави Георгиев покани Богдан Богданов след няколко месеца в местния парламент, когато има ново управление. Подчерта, че има много проблеми, включително с водоснабдяването и инфраструктура.


Тодор Стоилов от Алтернатива за Пловдив попита риторично какво е направила държавата в годините назад и поиска статистика на направените инвестиции в Панаира от държавата и от частния акционер.


Георги Колев от ЗС “Александър Стамболийски” скастри министъра за думите му, че панаирът може и да е частен.

Пловдивчани искат Панаирът да е на Пловдив, отсече Колев и спечели овации  от гражданите в залата. Колев напомни за  акциите на община Варна, за които е взето решение в тамошния ОбС да се прехвърлят от Панаира в “Пълдинтур инвест” като го нарече престъпление.

За собствеността на Панаира водим дело и се надявам да се вземе правилно решение, отвърна министърът. Той увери, че се прави всичко възможно, за да се защити държавния интерес. Отбеляза, че има и добри примери за публично- частно партньорство.

Снимки Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 5 оценки
5/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
До Марица

До Марица

07.09.2023 | 12:06

Защо спряхте коментарите за поредния грабеж на пловдивчани от собствения им общински съвет?!

Отговори
6 1
До Марица

До Марица

07.09.2023 | 13:19

И аз това исках да попитам. Не е удобно да питаме ли и да коментираме за парка до Гребната?

Отговори
3 1
Обикновен мошеник

Обикновен мошеник

07.09.2023 | 11:33

Защо не дадеш банкянския на прокурор за това, че подари панаира на свинаря?!

Отговори
4 2
Предизборни глупости

Предизборни глупости

07.09.2023 | 11:31

Колко преди теб лъгаха?!

Отговори
5 0
Предизборни вопли!

Предизборни вопли!

07.09.2023 | 11:08

Георги К .много се е активирал напоследък!До вчера лижеше г@за на Г.Г. днеска обратно!Кога е искрен ?

Отговори
9 0
пълен упадък

пълен упадък

07.09.2023 | 10:16

Каква визия, какво развитие? Панаира беше подарен на социалиста-капиталист Гергов от "демократичните" кметове. И не само Панаира - от "публично-частното партньорство" Община Пловдив загуби и много други имоти! Къде е правосъдната система?

Отговори
13 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?