Следвайте ни

Минимален брой посетители на ледената пързалка през уикенда СНИМКИ

viber icon

Съботният ден е почивен за повечето пловдивчани, най-вече за деца и тийнейджъри, но този път любимата им дестинация за зимно забавление – ледената пързалка на площад „Централен“, остана почти празна. Дали заради студеното време, или поради други причини, но кънкьорите бяха едва неколцина.

А едва преди две седмици на нея се получаваше струпване на десетки чакащи на опашка, за да се доберат до „огледалната повърхност“, което разбуни духовете и повдигна въпросите спазва ли се отстояние между хората, както налагат мерките за безопасност.

Е, към днешна дата никой не си задава подобни въпроси.  

Самият лед е в напълно добро и запазено състояние. По нищо не си личи, че е поел обилно количество дъжд през изминалата нощ. Ледените генератори са на ниво и поддържат терена непокътнат. 

Разбира се, все пак имаше няколко младежи, които не се уплашиха нито от ниските температури, нито от лекия, ръмящ през деня, дъждец. Те стриктно носеха маски, въпреки че са на открито пространство. 

Припомняме, че пловдивската пързалка е най-голямата открита такава в цяла България. Тя ще продължи да работи, докато метеорологичните условия го позволяват. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Джони

Джони

09.01.2021 | 20:33

На кой му се карат кънки с маска?! Замислете се!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?