Следвайте ни

Минаваме край РДНСК с риск за живота

Гражданите питат кой позволи тротоарът пред сградата на институцията на ул. "Цанко Дюстабанов" да стане паркинг

viber icon

Тротоарът пред сградата на Регионалната дирекция за национален строителен контрол - Пловдив, на ул.”Цанко Дюстабанов” 47, е превърнат в паркинг от служители на дирекцията. Живеещите в съседство, които ежедневно минават оттам, се принуждават да слизат на платното, където има засилен автомобилен трафик, за да заобиколят "блокирания" тротоар. Притесняват се, че излагат своя и на децата си живот на риск, алармираха с писмо до редакцията на „Марица“ възмутени граждани.

„Всеки ден минаваме оттук и треперим дали няма да ни отнесе някоя кола или камион. В района има инвалиди и майки с деца, които също са възпрепятствани да се движат безопасно с количките на това място. Нямаме против да има служебен паркинг, но нека се помисли и за пешеходците. Обръщаме се към вас за помощ, тъй като многобройните ни опити да се разберем човешки със служителите на РДНСК да не спират на тротоара, удрят на камък“, пише в част от писмото.

РДНСК - Пловдив, разполага с двор, който преди време е бил на бившата детска градина, където се помещава сега строителният контрол. Хората питат няма ли възможност там да се направи служебен паркинг, а тротоарът да се освободи за свободно движение.

Репортерска проверка установи, че пред сградата на РДНСК има паркирали няколко леки коли, вкл. от Хасково, Смолян и Кърджали. Иначе са поставени две указателни табели - че мястото е само за автомобили на институцията и че нарушителите се отстраняват принудително, което явно не се случва.

По повод казуса коментарът на институцията е следният: "Пространството пред сградата служи за временно паркиране на служебните автомобили и автомобилите на посетители на дирекцията. В момента се извършва текущ ремонт на сградата и дворът се използва за складиране на строителни материали и отпадъци. След приключване на ремонтните работи в Община Пловдив ще бъде внесено искане за съгласуване на схема за паркиране, съобразена с транспортно-комуникационната схема на град Пловдив, чрез която да се осигури възможност за обособяване на паркоместа непредставляващи пречка за свободно преминаване на пешеходци".

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

има такива идиоти

има такива идиоти

05.04.2021 | 13:58

От тези очакваме контрол? Те рушат, а обществото се надява на ....

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?