Минава ли любовта на мъжа през стомаха?

Кое е по-голямото изкушение за един мъж - хубавата жена или добрата вечеря. Този въпрос зададохме не на жени, както обичайно досега, а на представители на силния пол. Главният готвач на ресторант "Филипополис" Милен Панев е специализирал висока кулинария в Германия, има евросертификат и е член на Асоциацията на професионалните готвачи, както и на психиатъра д-р Веселин Герев. Кулинарят е категоричен, че мъжът може да бъде покорен от вкусна храна, докато докторът е по-склонен да падне в женските обятия.

 

Въпросите:

1. Стоите ли зад максимата, че любовта на мъжа минава през стомаха и защо?

2. Какво предпочитате - любовно приключение или хубава вечеря?

3. Трябва ли вашата половинка да ви изненада с нещо вкусно, за да <210> обърнете внимание?

4. Кой готви вкъщи?

 

Мъжът трябва да готви вкъщи

Милен ПАНЕВ, член на Асоциацията на професионалните готвачи

1. Задължително. Много важно е обаче за какъв човек готвиш, независимо дали е мъж, или жена. Ако е за някой, от когото лъха положителна енергия, ястието винаги става вкусно. При намръщените никога не се получава, колкото и старание да влагаш. Не по-малко важно е как е поднесено. Ако е красиво декорирано, даже и да не е толкова вкусно, никога няма да направя забележка. Ако е просто нахвърляно в чинията, и перфектно да е сготвено, няма да ми достави такова удоволствие. Първо храним очите, а след това стомаха и другите вкусови рецептори.

2. Ако може и двете.

3. Не е трудно жената до мен да ме впечатли с нещо вкусно. Приятели непрекъснато ме питат какво ям, като съм толкова придирчив към храната. Важен е жестът на човека до теб. Всичко бих оценил, щом се е постарала. Независимо колко е вкусно, ще го изям и ако е правено с любов, ще усетя. Готов съм на всичко при вида на домашни сладки - масленки или ореховки. Кой мъж не обича да го поглезят. Но пак напомням - изненадата да е сготвена с фантазия и да е романтично поднесена.

4. Мъжът трябва да готви вкъщи. Категорично. И без това е по-добър кулинар и това е доказано. На жената й стига, че работи по цял ден и се грижи за децата. А той е силният пол и трябва да поема по-големия товар.  

 

Обичам жена си не защото ми готви

Д-р Веселин Герев

1. Зависи. Има значение какво ястие му е предложено. Ако е любимата му манджа  -  да! Инак  -  не! Това е сфера от психичния живот на човека  -  какви потребности има той и как те се задоволяват. Ако се предлага нещо, което мъжът харесва и обича, ще му достави удоволствие и ще засили емоциите му и желанията му след това. И обратното  -  ако ястието не му харесва, това би го отблъснало, би му създало дискомфорт и нежелание за секс. Затова отговарям, че зависи.

Замислете се за още нещо: защо при запознанство мъжът най-напред води жената в ресторанта, а след това в леглото. Това е на подсъзнателно ниво.

Но трябва да се направи разграничение между секс и любов. Не би трябвало да обичаш жената до себе си, защото ти готви вкусно.

2. И двете комбинирано. Едното след другото. Винаги след хубавото ядене се получава и хубав секс. Човек трябва да търси и да си създава приятни емоции  -  било чрез секс или хубава храна. Но, когато са съчетани, удоволствието е двойно, нали?

3. Разбира се, че не. Аз й обръщам внимание постоянно. Но тя също. По отношение на готвенето специално - знае моите вкусове и ги задоволява напълно. Аз предпочитам зеленчукови, пресни манджи. Но това съвсем не означава, че я обичам, защото ми готви, каквото искам.

4. Вкъщи готви изключително и само жена ми, защото аз съм ангажиран човек. Не съм много вещ в готвенето, но правя палачинки в събота.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Патиланчо

Патиланчо

04.10.2009 | 13:22

През стомаха не знам, но през джоба сигурно минава и нищо не остава!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?