Следвайте ни

Милиони цветя украсяват парковете в Пловдив през май

viber icon

2 000 000 цветя от летните видове ще бъдат засадени в пловдивските паркове през май. Те ще превърнат града ни в още по-привлекателно място за отдих и спорт. Цветята са произведени в оранжериите на общинското предприятие„Паркове и градини“. Средногодишно в зелените площи на града се засаждат над 3 милиона двусезонни и летни цветя и всяка година се увеличават.

Освен цветята годишно в Пловдив се засаждат средно по около 2000 дървета, предимно местни видове. Вече работят и почти всички фонтани в парковете. Поставена е и великденска украса. След празниците ще бъдат пуснати и останалите, на които в момента се извършва ремонт.  

Екипите на ОП „Чистота“ и ОП „Градиини и паркове“ работят в пълен състав по време на Светлите Великденски празници и правят Пловдив още по-приветлив и красив. Улиците продължават да се мият, специално внимание се отделя на пространствата около църквите, където започват празничните Великденски богослужения. Извънредно миене и дезинфекция се извършва около всички тях, защото се очакват стотици миряни. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?