Следвайте ни

Милиони цветя изпъстрят Пловдив през лятото СНИМКИ

viber icon

Над 2 000 000 цветя и това лято ще украсят Пловдив. Още следващите седмици летните видове поетапно ще заменят теменужките, паричките и другите двусезонни в парковете и градините.  Това заяви директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев след проверка в разсадника. Именно там общинското предприятие се грижи за растенията, които се използват за озеленяването на града.

В оранжериите се отглеждат цветята, с които предстои да се оформят нови красиви фигури в лехите из парковете. Най-много е бегонията, но по количество почти не ѝ отстъпват тагетис, винка, далия, портулака, колуес, мушкато и петуния. 

До дни в централната пешеходна зона започва поставянето на кошниците с цветя по стълбовете за осветление. Знакови градски пространства отново ще бъдат разкрасени с обкичени от цветя атрактивни спираловидни вази. 

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Dii

Dii

05.05.2021 | 12:35

Много е хубаво да има цветя. Инициативата е похвална. Но това е начин за крадене на пари. На много пари. Никой не може да хване бройката на тия милиони цветя. След 2-3 месеца други милиони цветя. А виж при дърветата е друга работа. И след 5 години пак трябва да са на лице.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?