Следвайте ни

Мижав дъжд потопи „Беломорски“ в Пловдив, водата напира към къщите ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Улици в квартал „Беломорски“ в Пловдив останаха под вода заради слабия, но продължителен дъжд. В града под тепетата заваля още в неделя и продължи през почти целия понеделник. Асфалтът по улицата срещу обръщалото на автобус № 7  бързо изчезна и на негово място се появи огромно езеро. Водата стига до бордюра на тротоара, а живеещите в района се опасяват, че домовете им може да се наводнят.

През последните 5 години такива случаи не са рядкост. Причината е, че кварталът, който се счита за ВИП, има дъждоприемни шахти, но те не са присъединени към общата канализация. Като временно решение е направен открит канал от обръщалото до първата дъждарка.

„Освен това наклонът е направен от запад към средата и от изток към средата и цялата вода се събира пред нашата къща“, каза Тодорка Николова, чийто двор неведнъж е бил наводняван. Тревата, растенията, както и площадката на децата в градината им са били унищожени от придошлата вода. Водомерът също е бил пълен с вода. „Синът ми разпъваше платна пред вратата на къщата, а с кофата изхвърляше водата на пътя. Тя обаче пак се връщаше“,  разказва Николова. 

Притеснява се, че ако улицата не бъде отводнена и отново завали е възможно ситуацията да се повтори. Подобни притеснения имат и останалите й съседи в квартала. За разлика от нея пред тях дори няма асфалтирани улици, пътят е черен и за да стигнат до автобусната спирка, газят в калта. За да не се наводнят, хората са сложили торби с цимент и пясък пред домовете си. 

Снимки Атанас Кънев

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Запознат

Запознат

11.01.2021 | 20:13

Ня това място някои е взел парички. Изградени са шахти които не вървят. Някаква инженерна грешка

Отговори
3 0
Майна

Майна

11.01.2021 | 19:42

Кога този кър стана ВИП ? Като си направиш къща в нищото ще си купиш и гумени ботуши.

Отговори
8 1
дада

дада

11.01.2021 | 17:42

Аз да питам тези хора::: Данъци плащате ли в общината ? Ако ДА..защо непотърсите сметка от мързеливия спуснат парашутист и ГЛУПАК за кмет волейболиста ЗИКО ? Къде е ПУП за Беломорски ? Кой е районния кмет и защо няма оперативки с него от лицата живеещи в Беломорски и от общината ? Защо няма изградена инфраструктура? Възможно ли е още в 21 век в Европейската столица на културата и втория по големина град в България да се случва подобно нещо и такава ЖАЛКА картинка.?? Другите държави пращат на Марс хора,а ние в кал и локви газим ? Вижте какво става в Родопи ??===Марково,Белащица,Браниполе,Крумово и др.--Ми те КАНАЛИЗАЦИЯ в 21 век 2021 година нямат и по разкопани улици вървят...ТОВА е ПЪЛЕН АБСУРД....Къде са парите за инфраструктура,къде са пътищата и асфалта на диктатора крадливия педе..раст от БКП мутрата ? Къде е асфалта и ПУП ?? ВИПОВЕ били ??? кви ВИП ове ? Потомствени комунистически лай.на на милиционери от ДС и от БКП крадци ограбили народа и построили палати докато газят в кал и в собствените си ЛАЙ.НА ..ама важното е че кара нов Мерцедес и се прави на БОГАТ...ВЪ.ШКАРИ с КОМПЛЕКСИ..Ей това са повечето живущи в Пловдив..Дори не ги наричам Пловдивчани защото РОДОМ не са

Отговори
12 2
Дедо Пинто

Дедо Пинто

11.01.2021 | 21:33

Абре дада, чедо Пловдивският кмет е БАСКЕТБУДАЛИСТ бре моето момче, а не волейболист!!!!!!!!! Иначе все хубави въпроси си написал, ама чедо то МАТ’РИАЛЪТ е калпав и за нищо не става затуй все за оня Винету от Банкя гласуват а той пък си назначава в Пловдив само некадърни крадливи послушковци, ясно станали ти сега ? Докато системата на гласуване не се контролира от независими органи промяна не очаквайте !!!!!!!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?