Следвайте ни

Мейл за сигнали срещу спекуланти пусна Икономическа полиция в Пловдив

viber icon

Отдел „Икономическа полиция“ към ОДМВР-Пловдив, пусна специална е-поща, на която гражданите могат да подават сигнали за спекула с цени на стоки и услуги. Вчера главният прокурор Иван Гешев съобщи, че в условията на извънредно положение ще се взимат най-строги мерки срещу търговци, които надуват цените на дефицитни артикули с цел лично облагодетелстване.

Реакцията на пловдивската полиция не закъсня и още същия следобед икономическите ченгета съобщиха, че ще работят по сигнали, които касаят продажбата на стоки и предлагането на услуги на спекулативни цени. 

Установените нередности гражданите могат да изпращат на е-адрес:  [email protected]

Междувременно ОДМВР-Пловдив, съвместно с РЗИ, започна масирани проверки по обекти в града и региона, които не спазват разпорежданията на здравния  министър Кирил Ананиев, работят извън правилата и нарушават санитарно-хигиенните изисквания.

Само в понеделник полицаи и здравни инспектори са проверили 185 обекта. Най-много са инспектираните обекти в район „Централен“ – 39 бр., и в „Южен“ – 33 бр. 28 места за предлагане на стоки и услуги са проверени в „Източен“,  в „Тракия“ инспекциите са 14, а в „Северен“ - 6.

На нарушителите в Пловдив са издадени общо 8 предупредителни протокола.

65 такива обекта пък са били проверени в общините в областта, като инспекции е имало в Карлово- 26, Сопот- 7, Калофер- 4, Хисаря – 24 и с. Труд - 3. Издадените в региона полицейски протоколи са 9 – с един повече отколкото в Пловдив.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

4000

17.03.2020 | 09:33

Питам защо всички магазини като цигари и алкохол , наргиле шопове , фризьорски салони , солариуми , ключари , рибарски магазини и т.н. и т.н. работят ? Защо се допуска хора свободно да се шлаят по улици , паркове и градинки , повечето от които без маски и предпазни средства ? След седмица ще стане наистина страшно , но ще е прекалено късно вече !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?