Следвайте ни

Местят общината от площад "Стефан Стамболов"

Администрацията на район „Северен“ се изнася от старите бараки

viber icon

Служителите на район „Северен“ няма да продължават да обслужват гражданите в старите бараки на бул. „Цар Борис III Обединител“, стана ясно вчера по време на общественото обсъждане на Бюджет 2020 в отговор на въпрос. Свилен Вучков попита ребром кмета дали най-накрая гражданите ще имат нормално районно кметство.

„През 2016 г. бяха отпуснати 300 хил. лв. в бюджета, а през 2018 г. още 800 хил. лв. за довършване на сградата. През 2019 г. бяха заложени още 1 млн. и 400 хил. лв., които въобща не се появиха. Гражданите на район „Северен“ биват приемани в помещение два на два в антрето и се интересувам кога най-накрая ще се обърне внимание на този имот, в който общината има етажна собственост и която предоставя разрешение за строителство за довършването на тази сграда“, попита Свилен Вучков.

Община Пловдив няма намерение да поеме ангажимент за преустройството на бараките, но кметът бил поставил задача на служителите да търсят нов терен в район „Северен“ за обособяване на кметството. „Сегашната сграда е неприложма, защото там няма паркинг. Без паркинг администрация няма как да съществува“, заяви градоначалникът Здравко Димитров.

По думите му е време да се премести и местоположението на Община Пловдив. Причината – трудно да се предоставят качествени услуги, защото на служителите се налага да обикалят от Партийния дом до местната управа с папки в ръце. Освен това администрацията е разположена на 9 различни места.

„Редно е вече да се помисли за терен. Ще видим по какъв начин ще бъде - чрез публично-частно партньорство или чрез обезщетение, но наистина не може 4 секретарки да са в едно помещение. Заместник кметовете пък са в съседни стаи“, обясни Димитров.

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?