Следвайте ни

Мерят безплатно кръвното на площада пред Общината

viber icon

Всеки пловдивчанин може да измери безплатно кръвното си налягане днес от 10 до 16 часа на Главната пред Общината. Поводът е Световният ден за борба с хипертонията, който се отбелязва на 17 май. Организатори са Международна лига по хипертония (ISH) и Световно дружество по хипертония, инициатор на кампанията „Май месец за мерене“ в България, която е най-голямата синхронизирана здравна инициатива в света.  

Основна цел на кампанията е да се повиши обществената осведоменост и да се направи контролът на кръвното налягане достъпен за хората по света. Половината от засегнатите от болестта все още не знаят, че я имат. Със стойностите на кръвното налягане е свързан повишеният процент на сърдечносъдови заболявания като коронарна артериална болест, сърдечна недостатъчност, инсулт, инфаркт, деменция, предсърдно мъждене и бъбречни заболявания. 

Измерванията ще се правят с електронни апарати, подходящи за скрининг на предсърдно мъждене в домашни условия като профилактика на мозъчен инсулт и инфаркт. На пункта ще се приложат всички мерки за безопасност в епидемичната обстановка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?