Следвайте ни

Международният фото салон излъчи победителите СПИСЪК

viber icon

В Пловдив за седма поредна година се провежда Международен фото салон Пловдив. Всички трудности и изпитания, на които организаторите бяха подложени от рестриктивните обстоятелства, те успяха да привлекат вниманието на общо 369 автора от 54 държави, с 4441 фотографии във всички 6 раздела. Петчленно жури от двама чужденци и трима българи разгледаха и оцениха всички фотографии в рамките на 3 дни - от 10 до 12 юли. И това се случи физически, на живо, въпреки транспортните и логистични проблеми създадени от Covid-19 - срещи които сега се случват много рядко в подобни текущи културни събития по света – просто животът сериозно се трансформира във все повече онлайн и дигитална форма!

Председател на журито бе Борислав Милованович, EFIAP/p, ESFIAP, EPSA, GPU CR 3 HonPESGSPC, HON.FICS от Сърбия, а втория чужденец бе г-жа Клаудия Диетл, EFIAP/b от Германия. Българските жури членове бяха - Цончо Балканджиев, EFIAP; Ивайло Сакелариев, AFIAP и Димитрина Андреева, EFIAP.

В последния ден на тяхното гостуване в Пловдив на база на високия си професионализъм и опит те избраха за финалната селекция 1085 фотографии на 323 участника от 51 страни от 4 континента, както и определиха всички награди. 

На 29 август на Античен театър, северен вход, бе открита изложба с прекрасни творби от VII Международен фотосалон Пловдив 2020. Бях връчени и награди на победителите. Изложбата може да бъде разгледана до 14 септември. 

Ето и кои спечелиха наградите тази година:

Най-добре представилият се автор в салона е пловдивчанин - Минко Михайлов, AFIAP! Официалният знак на FIAP за този приз - светло синя FIAP значка, той постигна с общо 18 приети кадъра (от 24) във финалната селекция. Честито на фотографа-творец, с пожелания за още по-високи успехи в най-младото и светло изкуство! И дано прослави името на Пловдив и в друг фото салон по света с подобно най-високо постижение!

Друго престижно постижение свързано с града ни е Дипломата на Община Пловдив, която тази година бе спечелена от друг популярен пловдивски фототворец и фотожурналист - Стоян Илиев!

Честито и на него, за разкошната черно-бяла фотография уловила един ценен за паметта на града ни миг, случил се пред вратите на пловдивската митрополия.  Кадър, който чрез този конкурс и безценната помощ на Общината за каталога на МФС Пловдив, ще остане трайно в историята. С този паметен образ и именно подобна заедност град Пловдив ще пребъде.

Най-добрите фотографии спечелиха 163 награди + още 12 награди (по статистика) за автори и фотоклубове. Този богат награден фонд, отличи най-високо творбите на общо 103 фотографи от 30 държави.  Плакетът на Фотографското общество на Гърция (HPS) за най-добре представилия се автор спечели Арун Моханраш от Англия, а плакета за най-добре представили се чуждестранни автори (от Рефлекси ООД ) с равен брой останали в селекция фотографии спечелиха Алла Соколова, AFIAP  от фотоклуб Евразия, Русия и Чинг-Чинг Йех, Тайван.

Купата на салона е за фотография на Алла Соколова, AFIAP  от фотоклуб Евразия, Русия, но тази година организаторите решиха да поощрят с плакет и подгласника за голямата награда, Паоло Ступацони, AFIAP от Италия.

Плакетът за най-добре представилия се фото клуб, тази година е фото клуб Евразия, Русия.


Българските участници спечелиха 49 награди (на общо 30 фото творци) и с голяма гордост можем да заявим, че българските автори представиха напълно достойно България. От всички наградени български участници, 14 са от Пловдив с общо 20 награди.


       Единственият Български фото клуб, Фотографска Задруга Пловдив (ФЗП) също се представи много добре – трима от авторите, членове на клуба, спечелиха 3 награди.


       С най-много награди бяха отличени Минко Михайлов, AFIAP от Пловдив  и Светлин Йосифов, AFIAP от Бургас, следвани от Величка Тодорова, AFIAP от Пазарджик, Красимир Кънев от Шумен и Юлий Василев, EFIAP/b от Пловдив.

Българските автори спечелиха следните награди:

       Андрей Трифонов - PSA HM
       Величка Тодорова, AFIAP - PSA сребърен медал, FIAP сребърен медал
       и диплома за най-добре представил се автор в раздел отворен, Черно-бяла фотография
       Виктория Андреева - Статуетка Афродита на HPS и диплома от член на журито
       Елена Светлова - Трифонова (клуб ФЗП) - диплома от член на журито
       Ениз Караджа - диплома от Рефлекси ООД
       Здравка Атанасова - диплома на НСФА Янка Кюркчиева
       Златко Латев - диплома на НСФА Янка Кюркчиева
       Иво Кузов - HPS HM
       Ирина Стоилова - PSA  златен медал
       Красимир Кънев - PSA бронзов медал, FIAP златен медал и диплома от ПС Клиник
       Любомир Аргиров (клуб ФЗП) - PSA HM
       Минко Михайлов, AFIAP - най-добре представил се автор в целия салон! Г-н Михайлов спечели още - FIAP сребърен медал, PSA HM, диплома от член на журито, а също и Плакета за най-добре представил се български автор. 
       Мирослав Момински, EFIAP - PSA HM и диплома от член на журито
       Михаил Минков - FIAP НМ
       Николай Николов - диплома от член на журито
       Николай Тенев - диплома на НСФА Янка Кюркчиева
       Нончо Иванов - FIAP НМ
       Павлина Бурдинова - Диплома на комитет Родолюбие
       Радила Радилова - диплома от член на журито
       Радослав Свирецов - диплома от Рефлекси ООД
       Радостин Димитров - HPS HM
       Руслан Асанов - PSA HM и диплома от член на журито
       Светлин Йосифов, AFIAP - HPS златен медал, PSA сребърен медал, FIAP HM, диплома от Рефлекси ООД и диплома за най-добре представил се автор в раздел отворен Цветна фотография.
       Стоян Илиев - диплома от община Пловдив и HPS HM
       Теодора Димитрова, AFIAP - FIAP сребърен медал
       Тодор Божков - диплома от член на журито
       Тодор Тодоров - FIAP HM
       Трифон Трифонов (клуб ФЗП) - FIAP HM
       Юлий Василев, EFIAP/b - HPS златен медал, FIAP HM и PSA HM
       Явор Мичев - PSA златен медал и PSA сребърен медал

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?