3906

Междублокови зелени площи в район „Източен“ бяха облагородени

Кметът на район „Източен“ Емил Русинов и неговия екип проведоха инициатива по озеленяване на междублоковото пространство на ул. „Жеравна“ № 1-3. Събитието се осъществи съвместно с ОП „Градини и паркове“ и ОП „Чистота“. 

„Обогатяването, облагородяването и поддържането на зелените пространства в район „Източен“ са приоритет за нас. Те са част от общата еко-система на град Пловдив и по този начин успяваме да превърнем района в по-привлекателно място за жителите му“, каза Русинов. 

В днешната инициатива се включиха още Антон Георгиев - директор на ОП „Градини и паркове“ и Десислава Георгиева - директор на ОП „Чистота“. От „Чистота“ помогнаха за почистването на терена, а от „Градини и паркове“ осигуриха необходимата растителност и съдействаха за засаждането й. 

Всички заедно засадиха 10 броя дървовидна ружа, 3 броя рустифина, 5 броя от вида туя. Пред входа на жилищния блок бяха засадени нови 200 броя лигуструм. 

Кметът Емил Русинов връчи благодарствени писма на директорите на „Градини и паркове“ и „Чистота“ в знак на признателност за съвместната работа и съпричастност по облагородяването на зелените пространства и поддържането на чистотата в район „Източен“. 

В рамките на месец март бяха облагородени още няколко междублокови пространства, отново със съдействието на „Градини и паркове“ и „Чистота“. На ул. „Радко Димитриев“ № 13 бяха засадени 15 метра жив плет от храстовидна растителност, райграс и компост за облагородяване на почвата. На ул. „Славянска“ № 93 бяха засадени 30 лавровишни и рози. На ул. „Ралица“ № 3 междублоковото пространство бе облагородено с 12 дръвчета със съдействието на гражданите, припомни кметът на район „Източен“ Емил Русинов.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?