49
Следвайте ни

Майки с деца се радват на обновения парк "Каменица" СНИМКИ/ВИДЕО

viber icon

Майки с деца вече се радват на обновения парк "Каменица" в район "Източен". В него са поставени нови пейки и бетонни кошчета, изградена е и сцена за провеждане на културни мероприятия. Това стана ясно по време на инспекцията на парка от кмета Здравко Димитров и райкметът Иван Стоянов, която бележи официалния край на първия етап от реконструкцията. 

На оживения булевард "Източен" в съседство е поставен надпис „Парк Каменица“, а съществуващата беседка от ковано желязо и паметникът са ситуирани зад новата сцена. Надписът е изработен от „Каменица” АД, заради което районният кмет връчи поздравителен адрес и плакет на Владна Матич. „Това беше удоволствие за нас и занапред сме готови да допринасяме за развитието на Пловдив”, каза шефът на „Каменица” на почти чист български език. 

Кметът на район "Източен" Иван Стоянов увери, че най-посещаваният парк „Каменица” ще стане културен център на района  напролет, след окончателното завършване на ремонта. Първият концерт, който ще прием откритата сцена е този на „Биг бенд Пловдив”. Покани за спектакли в парк "Каменица" ще бъдат отправени към театралните колективи в Пловдив, включително и Държавната опера. 


Монтирани са 20 нови дървени пейки, като предстои да бъдат сложени още 32 в останалата част на парка. В парка в началото на декември  ще бъде запалена и коледната елха на район "Източен".  За поддържането на зелените площи ще се изгради модерна напоителна и отводнителна система. Проектът и обществената поръчка за реконструкцията са инициирани от район "Източен" и ще се изпълнят на три етапа. Изпълнител на поръчката е фирма "Драгиев и Ко". Целият проект е на стойност 350 000 лв. 
 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Гено

Гено

03.11.2021 | 22:34

Познай колко откраднаха само тук????

Отговори
3 0
Петър

Петър

03.11.2021 | 15:37

Безплатна реклама на бира каменица !!! Два декара ремонт на парк и малко плочки за 350000 лева . Честито на печелившите !!!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?