Следвайте ни

Майката на певицата Веси Бонева: Вече година минавам по „коридорите на Аушвиц“ СНИМКИ

Венета влиза в дома си през прозореца заради спорове със своя съсед в Коматево

viber icon

През юни ще стане една година, откакто Венета, която е майка на певицата Веси Бонева, трябва да влиза в дома си в квартал Коматево през прозореца. Причината за неудобството е неин съсед, който блокирал достъпа до входа на жилището й с изградена желязна врата.

Тъй като Венета Бонева е роден боец, тя е измислила начин да се приспособи към неприятната ситуация и въпреки дискомфорта продължава да се стреми да докаже правотата си. Тя е поставила стълба пред прозореца, който гледа към улицата, качва се и слиза по нея поне 20 пъти дневно, за да се прибере или излезе от вкъщи.  От вътрешната страна пък главната роля в тази “трагикомедия”, както самата тя определя случващото се вече почти година, поема ръчно скована дървена стълбичка с няколко стъпала от летви.

С времето Венета вече е придобила опита на алпинист,

тъй като това е единствената възможност за достъп до стаите в къщата и да стигне до работното си място, което е в двора - фризьорски салон.

Истинската врата на дома й се намира отстрани, но до нея е невъзможно да се стигне. Все пак майката на певицата има достъп до двора си, който е в задната част на имота.

​Сред потърпевшите се оказва и нейното огромно бяло пухкаво куче, което Венета няма как да изведе навън, тъй като операцията по вадене и прибирането на животното през прозореца ще е изключително трудна, дори невъзможна.

Междусъседската война започва от 21 юни миналата година, когато

съседът Илия монтира желязната врата,

с която блокира нормалния начин на живот на Венета Бонева. След поредица от скандали и разправии тя е принудена да влиза в къщата като в пещера.

Самата певица и майка й са подавали многократно сигнали до властите, но решение на проблема към днешна дата все още няма, което, според думите на Венета, е абсурдно.

Тя обитава първия етаж на къщата. Вторият е закупен от друго семейство, като в момента там живее самотна старица. Венета е собственичка на по-голямата част от земята. Дворното място отляво на къщата, с нейно разрешение, е закупен от Илия. Там направил магазин и баничарница. Отпред започнали да се събират всякакви квартални компании, да вдигат шум и да пият. Последвали безброй безсънни нощи. Венета е подавала сигнали в полицията, а съседът пък отвръщал, като изпращал да й правят проверки от всевъзможни места във връзка с работата й.

Съседът Илия казвал, че Венета нямала право да минава покрай къщата си, защото входът й бил на различно място от това по архитектурен план. Още през далечната 1964 година нейните баба и дядо изместили входа и така вместо отпред, той станал отзад. Оттогава обаче са минали десетилетия, има нови нотариални актове, нови чертежи и всякакви други документи. „Всяка направена от мен промяна в тази къща е документирана и законна“, каза пред медията ни майката на Веси Бонева. Нейният парцел е в кадастъра и има всички необходими документи.

Венета коментира, че казусът между нея и съседът й е предмет на разследване от прокуратурата в Асеновград и се надява на скорошна развръзка.

„Вече година минавам по „коридорите на Аушвиц“, каза тя, показвайки ни тясното пространство, оградено с ламаринени платна, между поставената от Илия желязна врата и нейната, която вече реално не се използва.

„Въпреки всичко имам надежда, че ще има справедливост и че най-накрая ще се стигне до края на сагата“, заяви с оптимизъм майката на певицата и посочи, че адвокатът й също работи много активно.

Случаят с Боневи нашумя по Коледа миналата година. Тогава Веси публикува видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как се катери по металната стълба и прескача през прозореца с новороденото си бебе в ръце. Написа и гневен текст към него: "Да не мога да се прибера с детската ми количка за Коледа или да изведа любимото ми куче на разходка, ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО и отново: НЕ Е ЧОВЕШКО, СЪЖАЛЯВАМ! Институциите ги чакаме вече 6 месец да решат този проблем. Все още нямаме конкретен отговор и затова се наложи да занимавам всички вас с този ужасен за мен и моето семейство казус!".

Тогава последва отговор под публикацията от самия съсед Илия, в който той обяснява, че

за подхода има договор, който  подписал с майка й

и че не желае през имота му, за който бил платил немалко пари, да минават чужди хора. Написа още, че Венета в нарушена на закона е затворила входа си отпред и си е присвоила общи части, като не е спазила даден й срок да отвори входа си. "Виновна за всичко е само майка ти, не аз", посочи още той. 

Заради междусъседските разправии и изпитанията певицата се прибира рядко, още повече че се налага в това да участва и малкият Дариел.

Но Венета винаги ги очаква. Има специална детска стая, има бебешки кош. Бабата на малчугана е създала всички условия той да се чувства комфортно. А от пълното щастие ги дели една желязна врата и съдебно решение.

снимки от Франк Воща

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Гери

Гери

21.05.2021 | 20:57

За автоиструктора Бонев ли говорим.Той е един плашипутарник

Отговори
2 1
БЕДЕЛЕВ

БЕДЕЛЕВ

21.05.2021 | 19:54

НИКОЛАЙ ВИНАГИ Е БИЛ МЕКА КИТКА НИКОГА НЯМА ДА ЗАЩИТ ЕДНА ЖЕНА

Отговори
2 1
Таня

Таня

21.05.2021 | 14:21

А Ники Бонев бял кон го вее

Отговори
4 1
Тина

Тина

21.05.2021 | 12:01

Защо ми се струва, че съседа Илия май е прав.

Отговори
8 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?