Масово точат ДДС с луксозни автомобили

Масово чрез луксозни автомобили, които се ползват за лични нужди, се точи ДДС. За целта двуместни автомобили, поршета, мерцедеси и джипове се регистрират като товарни автомобили. За бентли-баничарка не знам, но за Инфинити-товарен автомобил знам. Това обяви пред БНР директорът на НАП Красимир Стефанов.

12 фирми и 3 физически лица са дали смехотворни обяснения за произхода на средствата, с които си позволяват да карат луксозни автомобили. Фирма с 209 автомобила, от които има и бентли, мазерати и ферари, декларирала, че тези средства са от заеми от физически и юридически лица, посочи Красимир Стефанов. Той разкри още, че друга фирма, която е дължи на банките 3 милиона лева, не обслужва своите кредити, съкращава служители и работници и работи на загуба, също е взела заеми от 1,5-2 милиона лева, за да могат собствениците й да карат бентли.

От 105 собственици на бентли в България са проверени 46, като 31 от тях са доказали законни средства за притежанието на луксозния автомобил. По другите случаи тече ревизия, посочи Стефанов. По думите му са възложени 190 проверки на 230 яхти. Към момента са приключили 130 проверки, като в 99 случая няма разминавания между доходи и имущество, в 31 от случаите са възложени ревизии, включително на 7 заемодатели на собственици на яхти, съобщи Красимир Стефанов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?