Следвайте ни

Масово газят мерките срещу вируса в Пловдивско, полицията на крак

viber icon

Полицаите ще бъдат повече от Снежанките в големите магазини в Пловдив по време на тазгодишните празници. Причината е масовото нарушаване на извънредните мерки заради коронавируса. 

От началото на пандемията през март досега в областта са констатирани 4000 нарушения на въведените ограничения. Това означава, че поне 500 души месечно, или средно по 17 на ден, си позволяват да вървят срещу закона и наредбите. Тази бройка нарушители обаче обхваща санкционираните, а сигурно няколко пъти повече минават метър.

След скандала с навалицата в магазина за детски играчки "Джъмбо" полицейски патрули буквално окупират входовете на хипермаркетите и големите търговски обекти. Целта им е да гарантират и да следят изкъсо за спазването на противоепидемични мерки. 

Целият наличен ресурс на Областната дирекция на МВР ще бъде накрак и ангажиран в осигуряването на обществен ред и контрол по спазването на препоръките за социална дистанция, носенето на предпазни средства от страна на чакащи и посетители в търговските вериги. 

Представители на силите на реда ще бъдат ситуирани и пред моловете, след отварянето им на 21 декември.

Проверките по всички търговски обекти и градския транспорт ще продължат и през първата седмица на месец януари, а в тях ще се включат и служители на „Общинска полиция“ и „Общинска охрана“.

Екипи на КАТ ще следят за джигитите на пътя, като по време на празниците ще има засилени проверки за пияни и надрусани водачи.

"В интерес на личното и обществено здраве е най-важно да бъдем дисциплинирани и да имаме самосъзнание. В навечерието на Рождество Христово и Нова година всеки иска да избере подаръци за близките си, да подготви уютни празници, но нека се замислим за най-ценния подарък - човешкото здраве! Затова когато предприемаме покупки и посещения на места с концентрирани групи от хора, нека се замислим дали цената, която ще платим, си струва!", призовават от полицията в града под тепетата. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Юлия

Юлия

08.12.2020 | 12:19

До там я докарахме, че като нямаме грам мозък, полиция да ни охранява. Затваряне, затваряне и пак затваряне като не сме дисциплинирани. И друго ми прави впечатлени, че всичките окупирани магазини не продават стоки от първа необходимост а само глезотии. Беден народ?

Отговори
5 3
Пижо и Пенда

Пижо и Пенда

08.12.2020 | 11:13

А полицията смята ли да си върши другата работа? Престъпност,убийства?

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?