Следвайте ни

Мащабен ВиК ремонт в Пловдив сменя етернитовите тръби с чугунени

viber icon

Реализирането на мащабен ВиК проект започва в Пловдив. Той включва подмяна на съществуващите водопроводи и възстановяване на асфалтобетоновата настилка, съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров. 

С изпълнението на проекта се цели подмяна на съществуващите етернитови водопроводи с тръби от чугун за магистралните и полиетилен за разпределителните клонове от мрежата, в резултат на което ще се намалят загубите на питейна вода, чрез което се повишава ефективността на използване на ограничен природен ресурс; предоставяне на качествени ВиК услуги на населението. Проектът ще реализира ползи в дългосрочен аспект, не само по отношение на опазване на околната среда, но и върху подобряване качеството на живот и жизненият стандарт на населението, добави Димитров.

С изпълнение на обекта се цели подмяната на водопроводите с нови от по-устойчиви материали, подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, увеличаване пропускателната способност и подобряване безопасността на движение на транспортните потоци.

В проекта се предвижда подмяна на съществуващите магистрални водопроводи по бул. "Хр. Ботев" северно платно – от площад "Централна гара" до "Коматевски възел" и към пресечката с ул. "Сергей Румянцев ", захранващ водопровод по бул. "Хр. Ботев" – локално платно - от "Централна гара" до "Коматевски възел"; магистрален и главен водопровод по бул. "Коматевско шосе" западно платно - от "Коматевски възел" до бул."Ал. Стамболийски"; магистрален водопровод по бул. "Копривщица" - изток“ и магистрален водопровод по бул. "Копривщица" - запад.

Обектът е предвиден за изграждане на три етапа както следва:

Първи етап:  водопроводи по бул. „Христо Ботев“ северно платно – магистрален водопровод Чугунени тръби ф600, L=892м; захранващ водопровод /локално платно/ полиетиленови тръби ф110, L=416м.

Втори етап: водопроводи по ул. „Коматевско шосе“западно платно – магистрален водопровод Чугунени тръби ф500, L=419м; главен водопровод полиетиленови тръби ф280, L=442м.

Трети етап: по бул. „Копривщица-изток“ – магистрален водопровод Чугунени тръби ф600, L=896 м; водопроводи по бул. „Копривщица-запад“ – магистрален водопровод Чугунени тръби ф500, L=240 м; водопровод под ЖП линията в съществуваща обсадна тръба от полиетилен с ф560, L=14м.

Освен подмяна на съществуващите водопроводи в обхвата на Проекта се

включва и цялостно възстановяване на асфалтовите настилки, а също така и подмяна на паважната настилка по бул. “Копривщица” изток с нова асфалтова настилка.

Ще бъдат ремонтирани следните участъци:

- По бул. “Христо Ботев“ северно платно от площад "Централна гара" до

ул. "Любен Каравелов" - северно платно - площ приблизително 6 900 м2.

- По бул. "Христо Ботев" - от ул. "Любен Каравелов" до подход за кв. "Христо

Смирненски" - северно платно - площ приблизително 7 700 м2.

- По бул. "Христо Ботев" - от подход за кв. "Христо Смирненски" до бул. "Никола Вапцаров" - западно платно - площ приблизително 7 600 м2.

- На кръстовище на Коматевско шосе и бул. "Никола Вапцаров" – площ приблизително 1 600 м2.

- По Коматевско шосе - от бул. "Никола Вапцаров" до бул. "Александър Стамболийски" - западно платно - площ приблизително 4 400 м2.

- По Коматевско шосе  - от бул. "Никола Вапцаров" до бул."Александър Стамболийски" - източно платно - площ приблизително 4 600 м2.

- По бул. "Копривщица" - от бул. "Христо Ботев" до бул. "Пещерско шосе" - източно платно ще бъде премахната паважната настилка и ще бъде изпълнена нова асфалтова настилка с приблизителна площ 8 600 м2.

- По бул. "Копривщица" - от бул. "Христо Ботев" до бул. "Пещерско шосе" - западно платно - с площ приблизително 8 500 м2.

Така общата площ на изпълнените нови асфалтови настилки ще бъде 49 900 м2 

Общата стойност на договора е 6 211 968,84 лв. без ДДС.

Проектът ще бъде изпълнен до края на 2021 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Лили

Лили

03.04.2021 | 08:21

Ами в р-н Тракия, кога, омръзна ни от аварии и спиране на водата. И да попитам защо допускате и ни навирате непрекъснато цинични коментар, а в същото време премахвате коментари с политически оттенък които явно не отразяват личните политически нагласи на някой. После пък ревете че Бойко ви бил отнел свободата на словото, е то е такава слободия, че всеки ден трябва да виждаме и да ни се натрапва коментара на Alisa 17.

Отговори
1 0
Славчо

Славчо

02.04.2021 | 12:52

Кметът не трябва да се хвали с чужди пари, а да каже как ще се движат автобусите от градския транспорт.

Отговори
5 3
партията

партията

02.04.2021 | 12:35

Пак ще има разкопки, които ще чакаме с години! При Тотев, поставихме рекорди по бавни и некачествени ремонти и по "усвоени" десетки милиони обществени средства.... Сега, за награда - депутат в следващия Парламент! Слава на ГЕРБ!

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?