Следвайте ни

Мъртвило на Руския пазар - обвиняват вируса и секънд хенда СНИМКИ

viber icon

Руският пазар бавно загива! Това казват търговците от тържището, което за 30 години стана търговска институция в Пловдив. 

„Такова нещо в почивен ден – да минават по 1-2 клиенти на половин час, не е било. И нищо да не купуват. И така беше в предните седмици и месеци - не е само сега“, казва Николай, който от години продава панталони и дамски блузи хасковско производство. 

Плаща за една сергия по 84 лева на месец. „Не е много, но ковид плюс магазините за секънд хенд ни убиват бавно и сигурно“, добавя той.

На пазара важи с пълна сила клишето „има от пиле мляко“. Хит последните седмици са руските бензинови резачки. Много по-евтини са от западните образци.

На пазара също има сергии със секънд хенд - търговец от пловдивските села е опънал на земята френски ключове от всички размери, шестограми и използвани бургии. Събирани са при почистването на изби и тавани с години. Дава ги по 1 лев всеки. 

Купувачите са малко и идват само за купуват на плажни принадлежности – хавлии и джапанки.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

клошар букинист

клошар букинист

24.07.2021 | 19:32

В неделя ходят на Руския пазар за битак, само че по казаните на Кючука тия работи са за без пари: стари книги, столчета, аквариуми, посуди, масички, саксии и какво ли още не!?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?