Следвайте ни

Мартин Заимов: До 2-3 години излизаме от кризата

viber icon

До 2-3 години ще излезем от кризата. Надявам се за това време да достигнем равновесие, заяви  банкерът и бивш ръководител на валутния борд Мартин Заимов. Той присъства на молебена по случай 101 години от провъзгласяване на независимостта на България в църквата „Света Неделя". Страната ни не се намира в онази тежка криза, както през 1995-1996 година. Много по-слаба е, отколкото например в другите държава. Преди 13 години нямаше почти никакъв пазар. Важното е да се работи и да се слага духовното пред материалното. Алчността е нещо лошо, каза Заимов.

Не гласувам доверие на съветниците на президента, а на сегашното правителство, допълни финансистът. Банките имат своя собствена политика. Те се намират в реална конкурентна среда и сами решават какво да правят, отговори Заимов на журналистическо питане дали не трябва да паднат лихвите по кредитите. Важното е да се следи да не нарушават правилата, допълни той. На въпрос, какво да правят хората с кредитите, банкерът отвърна: Един експерт не може да даде точни прогнози. Възможно е да сбърка. В тази ситуация бъдещето е непредвидимо.

ПРЕВРАТ

Мартин Заимов се готви за лидер на Демократическата партия. Александър Праматарски съвсем се изгуби от председателското място и политическата сцена и реанимирането на партията ще тръгне от Пловдив. Този слух упорито вървеше вчера под сурдинка, докато траеше молебенът в „Света Неделя". Действително, основното ядро присъстващи в църквата бяха членове на ДП. Конгресът на партията е през март.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?