Следвайте ни

Марокански скакалци ни атакуват

viber icon

Марокански скакалци атакуват Пловдив и близките села, оплакаха се вчера в редакцията потърпевши. Насекомите са големи до 8-10 сантиметра и вече стигат високите етажи на жилищните блокове. От нашествието са пропищели и хората от близките села в Южната яка и в Асеновградско. Скакалците унищожават реколтата, правят дупки по тютюна и люцерната, а листата на доматите са направо изядени, отчаяни са хората.

Мароканските скакалци се размножават много бързо. Обикновено се срещат в Ямбол и Сливен, но явно са стигнали и дотук, коментираха вчера от Дезинфекционна станция. Опасни са за реколтата. Има и зелени скакалци, които нападат растенията. Въдят се най-много по полето и градските градини.

В Дезинфекционна нямат сигнали за скакалците, но са залети от оплаквания за бълхи. Градът е пламнал. Развъждат ги бездомните котки, които безпрепятствено влизат в мазетата през счупените прозорци, поясниха дезинфекторите. При личните лекари има много пациенти с ухапвания от бълхи. Ухапванията причиняват силни сърбежи, в резултат на алергичната реакция. Препаратите срещу гадините се изчерпват за отрицателно време. Дезинфекционна също обработва помещения при подадени сигнали.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?