49
Следвайте ни

Марица стана пълноводна, водата приижда СНИМКИ

viber icon

Марица заприлича на пълноводна река, особено около панаирния мост след поредицата от дъждовни дни. Преди това, по сухо време, бригада от „Градини и паркове“ изсече храстите и папури, които бяха затлачили бреговете в чертите на Пловдив. Няма риск от наводнение, нивото на реката не е толкова високо.

 „Остана да довършим участъка до панаира, където бяхме принудени да спрем работата, защото заваляха дъждове. Ще продължим, когато изсъхне, тъй като в момента не може да се работи с машината. С това засега приключва задачата ни за почистването на речното корито“, обясни  директорът на предприятието Веселин Козарев. За санитарната сеч на дребната растителност бяха отпуснати 30 000 лева от общинския бюджет. 

Шефът а „Градини и паркове“ подчерта, че не разполагат нито със специализирана техника за изсичане на по-големите дървета в реката, нито със средства.

В община Пловдив имаха намерение да обявят обществена поръчка за 6 млн. лева и да наемат фирма, но решиха да търсят пари от Националната комисия за предотвратяване на бедствия и аварии. Другият план е в новия програмен период да се кандидатства с проект за новата визия на Марица. За тази идея се говори най-малко 15 години. 

Отдавна от ремонт имат нужда стълбищата, които водят от крайбрежните алеи към речното корито, и парапетите. Част от тях са ръждясали и смачкани, други са окрадени.  

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Доброжелателен данъкоплатец

Доброжелателен данъкоплатец

14.01.2022 | 18:31

Падналите клони и дънери почистете, да не ви изпревари някой несретник, решил да стопли семейството си в студовете!

Отговори
8 0
Mимето

Mимето

14.01.2022 | 18:01

Перфектна столипиновска гледка на реката.

Отговори
8 2
Иновация и развитие!

Иновация и развитие!

14.01.2022 | 18:47

Пущайте веднага еко корабите и няма нужда от автобуси! Като се качите в с. Прослав и директно в Столипиново и Одрин на пазар! Така ще спасите екологията и транспорта ще е най-евтин!

Отговори
11 2
Леле_КУКУ_Костя_Гей_съм

Леле_КУКУ_Костя_Гей_съм

14.01.2022 | 18:00

Ковид-19, не излизайте там!

Отговори
0 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?