Следвайте ни

„Марица“ с нов рекорд - 1 047 679 читатели през октомври

viber icon

Marica.bg е най-бързо развиващата се медия в България през последните 2 години. Сайтът е безспорен лидер в Южна България и вече застрашава лидерството на националните информационни агенции

С 1 047679 читатели през октомври marica.bg е най-четената медия, която се списва извън столицата София. Сайтът е безспорен лидер на информационния пазар в Южна България и вече мери сили с най-влиятелните информационни агенции у нас.

Електронното издание на най-старата българска новинарска марка, наследник на създадената през 1878 година Христо-Данова „Марица“, продължава да бъде най-бързо развиващият се медиен продукт. За 18 месеца - от март 2018 до октомври 2019 г., броят на читателите се е увеличил два пъти и половина - от 417 хил. на над 1 милион.

Така

Марица“ продължава да се утвърждава като най-устойчивата марка на медийния пазар в България,

показват данните на най-авторитетната рейтингова агенция „Гемиус“, която измерва уникалните посетители в интернет.

Marica.bg има и най-високо оценяваната структура по отношение на източниците на трафик - 44% припознават медията като най-добрия и достоверен източник на информация, а други 37% посещават сайта заради новини, които са поставени на първо място за съответните тематики от  „Гугъл“.

„Марица“ е единственият медиен проект, позициониран извън София, който успешно мери сили с националните информационни лидери, агенциите и сайтовете на двете големи телевизии bTV и Nova.

Мarica.bg заема 18-о място сред всички интернет сайтове в България и 12-о сред новинарските. Сред електроните издания, свързани с вестници,

marica.bg е на второ място в България,

изпреварен единствено от 24chasa.bg и далеч пред сайтовете на „Труд“, „Сега“, „Монитор“, "168 часа", "Капитал" и „Стандарт“.   

През октомври 2019 година marica.bg има близо 300 хил. потребители повече от местния си конкурент trafficnews.bg.

Заедно с броя на посещения расте и доверието в „Марица“ - вестника, който наскоро навърши 141 години. Медията е лидер по отношение на общественото доверие в регионите, в които се разпространява. Тя е пръв избор като източник на информация за 30% от жителите и близо половината от активното население в Пловдив, където се конкурира с електронните медии /телевизия и радио/, вестниците, националните и над 25 регионални сайта. Само в Пловдив, където достъп до интернет имат 300 000 души, от които 273 000 декларират, че четат новини, уникалните посетители на marica.bg са над 120 000, което отрежда на сайта

първата позиция по посещаемост

под тепетата.   

През последните години „Марица“ бележи огромен ръст на читатели в областите Смолян, Пазарджик и Хасково заради уникалното си съдържание, списвано от авторите на медията. За събитията в града и региона от  marica.bg ежедневно се информират живеещите в София пловдивчани, представителите на държавните институции и самите столичани. В резултат сайтът вече има над 274 000 читатели в София.   

Екипът на ИК „Марица“ продължава да развива и инвестира в своите издания и има амбициите съвсем скоро да застраши лидерството на информационния пазар на най-големите национални медии.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

amarett

28.11.2019 | 11:03

Трябва да се засрамите от тези високопарни думи! Вижте си раздела с най-четени новини и ще разберете, че изобщо нямате нито уникално съдържание, нито сте информационен лидер! И това го виждаме всички! Да, добре е че се сравнявате с третия в Пловдив, защото изобщо не сте на първо място, камо ли в Южна България - кого заблуждавате?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?