„Марица“ представя с изложба именитите лекари и традициите в медицината

Експозицията от поредицата на Хермес Медия "Пловдив през годините" може да видите на Римския стадион

От експозицията ще научим кой построи първите болници в града и как възникнаха модерните клиники, в които днес се грижат за нашето здраве

Наричат медицината сестра на философията, изкуство, наука и най-благородната професия. Но тя е много повече - може би най-важната дейност, за да го има човечеството.  Днес то е изправено пред предизвикателството да превъзпита себе си, за да се справи с непозната досега пандемия. В този здравен, социален и икономически контекст насочваме внимание към тези, които са на първа линия -медиците.

Медицината на 21. век е сложно организирана дейност - граничи с най-големите достижения на техниката и едновременно изисква дълбоки познания, натрупвани през годините. Тя е приоритет в работата на държавата, в която здравеопазването би трябвало да е основополагаща политика.  

Първите болници обаче не са построени от държавата. Изградиха ги хората с големи сърца, превърнали здравето на другите в своя съдба. Без да жалят сили и средства, създават лечебните заведения, отличили Пловдив като град с традиции в здравеопазването на Южна България. 

Новата изложба от поредицата на ИК „Марица“ и „Хермес Медия“ -  „Пловдив през годините“,  е посветена на медицината, защото вярваме, че каузата си струва. В нея разказваме кой построи болниците на Пловдив и емблематичните аптеки, превърнали се във важна част от живота на хилядолетния град.  

Запазено място в изложбата имат и именитите пловдивски лекари, които през годините се грижиха за здравето на хиляди свои съграждани.

Изложбата ще бъде разположена на Римския стадион, в центъра на града. Официалното й откриване ще бъде на 6 октомври от 11 часа. Сред официалните гости ще бъдат представители на най-големите здравни заведения в града и местната власт, общественици, медии. 

Заповядайте! Нека заедно да дадем старта на една благородна инициатива!

Кампанията е реализирана с подкрепата на УМБАЛ "Свети Георги", УМБАЛ "Пловдив", УМБАЛ "Пълмед", УСБАЛАГ "Селена", УМБАЛ "Еврохоспитал", МБАЛ "Света Каридад", Очна клиника "Луксор", МБАЛ "Медлайн", Хранителни добавки "Nature's way", "Драгиев и Ко" ООД, "КЦМ 2000 ГРУП"

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?