4020

"Марица" на 33: "Мисия бебе" за рождения ни ден

"Марица" отбелязва навършването на Христова възраст с поредната кауза - "Мисия бебе". В партньорство с Акушеро-гинекологична университетска болница и инвитро център  "Селена" ще помогнем на една двойка да сбъдне мечтата си да се сдобие с наследник. 

Кампанията стартира от 27 май и ще приключи на 27 юли 2024 г. В този период двойки с доказани репродуктивни проблеми от цялата страна могат да кандидатстват за участие, като изпращат имената си на [email protected]. Молим кандидатите да посочат и възрастта си.  

Организаторите гарантират пълна конфиденциалност на данните на кандидатите.

След изтичането на срока в присъствието на нотариус ще бъде изтеглен номерът на двойката, която ще получи безплатно пълен пакет на процедурата инвитро, който включва: 

- Лекарства за контролирана овариална хиперстимулация;

- УЗД и хормонални изследвания по време на КОХС;

- Яйчникова (фоликулна) пункция;.

- Оплождане с класическо инвитро или ICSI;. 

- Култивиране на ембриони (вкл. до бластоцисти);.

- Ембриотрансфер;

- Изследвания преди започване на стимулацията;

- Изследване FSH, LH, prolactin, TSH, АМХ, E2 и progesterone преди КОХС, на 2-3 ден от менструалния цикъл;

- Микробиологични посевки на влагалищен секрет и семенна течност;.

- Изследване за полово предаваеми инфекции на двамата партньори (HIV, сифилис; HBsAg, anti-HBc, anti-HCV);

- Кръвна група на двамата партньори;

- Една спермограма.         

Манипулациите ще бъдат осигурени от отличните специалисти в най-големия и модерен център за репродуктивно здраве в Южна България.

Името на клиниката не е случайно. В древногръцката митология Селена е богиня на Луната, покровителка на жената. Смята се, че има силата да улеснява раждането и да вдъхновява любовта. 

Това е втора подобна кампания, в която медията ни се включва. Първата, също в партньорство с клиника "Селена", се проведе през 2008 г. и беше посветена на 130-годишнината на легендарния следосвобожденски вестник "Марица", чиито традиции следва съвременното пловдивско издание. 

Повече от 30 години България е в топ 3 на страните с най-висок отрицателен естествен прираст. В същото време над 150 000 двойки не могат да имат деца и разчитат на съвременните технологии за помощ, сочат данните на фондация "Искам бебе". За 2021 година са родени 1520 бебета след процедури инвитро, които са общо 4633. Това означава, че близо 28 на сто са завършили с успешно раждане. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
123

123

03.06.2024 | 10:45

За съжаление все повече млади хора са с този проблем. Аз лично съм предубеден за клиниките в България. Това се дължи преди всичко от отношението на лекарите, подхода им към пациентите - гледат на теб, като на касичка. Не че в чужбина има нещо безплатно или е по-евтино, не. Напротив, дори е по-скъпо, но получаваш по-добро отношение и много по голям процент успеваемост.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?