Следвайте ни

Маратон от сватби в Пловдив: Влюбените не се плашат от сухия режим

viber icon

През целия ден на размисъл  преди изборите Пловдив се оглася от клаксони на сватбарските коли. Девет влюбени двойки  днес ще си кажат „да“, преди да сключат брак. Утре, в деня на парламентарния вот, в пловдивския  Дом на младоженците ще има две сватби. Бъдещите съпрузи не се притесняват от сухия режим, който се въвежда в неделя от 6 часа и ще важи до 21 часа.

За предварително планираните семейни тържества, най-вече сватбите, забраната за шампанско и останалия алкохол не важи, става ясно от заповедта на кмета на Пловдив. 

 „Сватбарският сезон е в разгара, особено след като бяха отворени заведенията.  Има много желаещи да сключат граждански брак и ние се радваме на много любов и щастие, които виждаме в очите на младоженците и техните гости“, коментира директорът на общинското предприятие „Радостни обреди“ Чудомира Пинджева.

Младоженците предпочитат все по-често ритуалите да се провеждат в ресторантите, където се посрещат гостите., разказва шефката на сватбите. А напоследък  брак се сключва и на новите фонтани на акведукта на Бунарджика. Популярни са къщите „Хиндлиян“ и „Филипополис“ в Стария град.

Пореден рекорд отбелязаха сватбарите на 07.07. , вероятно заради съвпадане на числата като символ на късмет. В този ден брак сключиха 13 двойки. Гостите бяха с пищни тоалети, а младоженците се нареждаха пред уредничката през половин час, описват служителите.

Девет ритуала имаше и на 8 юли. В петък първата двойка пристигна още в 9,30 часа. Очевидно бяха планинари –млади,  весели, непосредствени, придружени от техни приятели, а след като подписаха брак, отпътуваха да празнуват някъде по-далече от жегите.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?