1553

Маратон от концерти на Главната и в новата градина

С много концерти, базари и изложби ще отбележат празниците пловдивчани и гости на града.

Маратонът от събитията стартира утре, 2 май, на пл. "Стефан Стамболов" между 11.30. и 13:00 ч. с великденска творческа работилница за деца с участието на ученици и преподаватели от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства и възпитаници на Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“. Заниманията ще продължат и на 4 май преди обяд.

На 5 май от 11 часа на площада ще има концерт „Великденски чудеса в страната на талантите“, а от 17 часа ще свири "Биг Бенд Пловдив". Музика, танци и песни ще има и на 6 май. На пл. „Стефан Стамболов“ от 12 часа на откритата сцена до фонтана ще се изявява ансамбъл „Марица” към СУ “Св. св. Кирил и Методий”, в 17 часа публиката ще има възможност да присъства на концерта „Той, Тя и Акордеонът“ с участието на виртуозни музиканти. 

Същия ден от 11 часа в Градската градина, известна и като Дондукова, ще има концерт „Класика за Великден“, възобновен от Фондация за развитие на артистични таланти в партньорство с район „Централен“. В новия парк ще звучат творбите на Римски-Корсаков, Панчо Владигеров, Бах, Рахманинов, Арам Хачатурян, Петко Стайнов.

В Етногрфския музей в Стария град на 5 май се открива изложба „Великден в България, Чехия и Словакия“. А от днес до 5 май в детския отдел при НБ „Иван Вазов“ ще ни представят експозиция на великденски творения „Пъстри, шарени яйца“.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?