46

Манол Пейков с първа приемна, два часа говори с пловдивчани

На 29 май в кв.Капана се проведе първата открита приемна на народния представител от ПП-ДБ Манол Пейков. В над двучасова среща с граждани, в хода на дискусията, той ги запозна с проектозаконите, по които работи, като първият е свързан буквално със спасяване на човешки животи и касае дейността на доброволческите спасителни звена. Стана ясно, че членовете Планинската спасителна служба, където работят повече от 650 доброволци, през 2022 г. са спасили около 2500 души. 

Беше коментирана  и нуждата от Закон за доброволчеството в България, какъвто все още не съществува, както и законодателството свързано с книгите – „меката сила“ на България, което бе друга тема на срещата. Тук вече и като издател, Манол Пейков говори за проблемите в книгоиздаването и за необходимостта да се премахнат някои абсурдни ограничения, а и противоречия в законовото регламентиране на издателствата, да се осигурят от държавата повече книги за библиотеките. 

В дискусията по проблемите и необходимите законодателни промени в културата се включи директорът на Природонаучния музей в Пловдив. Той сподели, че е с признание за най-добър музей в България и потокът от посетители е толкова голям, че дори се налага и да връщат хора, въпреки че работят без почивен ден! Но за съжаление  определени дефицити в законодателството и регламените обуславят ниско заплащане на музейните работници, поради което и трудно се привличат млади и експертни кадри.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
смешник

смешник

30.05.2023 | 18:43

поредната нелепа реклама на спонсорчето на сайтчето!

Отговори
6 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?