71

Манол Пейков: Изпращаме 13 ТИР-а с дарения за пострадалите в Сирия

Продължава мащабната дарителска кампания, организирана от известния пловдивски издател и бивш депутат Манол Пейков за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.

„В понеделник изпращаме 13 ТИР-а с дарения за Сирия, два от които са с брашно.  Подготвени са още над 500 палета с детски храни, завивки, дрехи, спални чували, санитарни принадлежности, материали за почистване. Преди това заминаха още 5 - 6 ТИР-а“, разказа за „Марица“  Манол Пейков, впечатлен от съпричастността на хората към бедата, сплетяла двете държави. В акцията участват и дарителите от Стара Загора.

Пейков уточни, че  в организацията на транспортирането на помощите участват  4 фондации в Сирия, поддържат се и тесни връзки с посолството в Турция.  Отделно са събрани  1,3 млн. лева, предназначени за подпомагане на пострадалите. 

Дворът на печатницата на „Жанет 45“, която се намира на бул. „Александър Стамболийски“ , буквално е задръстен от пакетирани стоки, наредени в палети и готови за изпращане.  Две млади жени – Оксана и Айше сортират дрехи, храни, одеала, спални чували и ги опаковат.

Оксана  разказва, че е родена в Беларус и доскоро са живеели заедно със съпруга й  Крейг в Англия. 

„След като мъжът ми се пенсионира, решихме да дойдем в Пловдив, защото този град много ни харесва“, споделя Оксана, а за участието си в доброволческата акция допълва, че е много важно да се подаде ръка на пострадалите. Сърцето ми се къса, като гледам какви щети е причинило земетресението и колко хора са загинали, казва Оксана. 

Англичанинът Крейг кове палети за изпращане на помощите.  

 

Обяснява, че се е включил в акцията, защото дълбоко съчувства на семействата, останали без дом. И двамата работят – Крейг преподава английски в Куклен, Оксана – шие дрехи. Айше е от Бурса, но живее в България и също помага при транспортирането на даренията. 

В БЧК - Пловдив вече са прекратили да приемат дрехи, обувки и завивки. По дарителските сметки на БЧК могат да се превеждат пари.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 2 оценки
3.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Ша проверим у списъка

Ша проверим у списъка

18.02.2023 | 16:23

Тоа Ша да е много богат Нали Кък съм забравил да го рекетирам Или е от кръга на нашите чиииииифутчетс Юдейчета около Тотев Мама Гюл Леля Менда или Муравейчу дето подари на мама Божана цяла пичатница

Отговори
4 3
А за бедните българи

А за бедните българи

18.02.2023 | 15:14

Кига/

Отговори
4 1
Предизборни реклами

Предизборни реклами

18.02.2023 | 14:38

за ДъБъ и ПъПъ!

Отговори
8 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?