3906

Малки творци превърнаха Джендема в ателие

В истинска уличка на занаятите и забавленията са превърнали приложници алеята в подножието на Младежкия хълм. В поредица от работилнички малчуганите можеха да демонстрират сръчност и въображение с различни екологични материали.


В работилничката „Рисуване с пясък“ малките творци оцветяваха готови модули с обагрени песъчинки. Коли, принцеси и цветя оживяваха под ръчичките на малките художници.

Десислава Янкова пък учеше малчуганите как да си направят сами ароматни сапунчета. В специално подготвени формички те сами оцветяваха и избираха на какво да ухаят техните произведения. „Базата е безсулфатна, не дразни кожата и не предизвиква алергии, , а лавандулата, невена и другите билки, с които работя са от моята градина“, разказва Десислава, която е превърнала хобито си в професия и прави сапуни в различни форми и с био съставки.


Под надслов „Направи си приятели“ в работилница „Горска фея“ децата оцветяваха с текстилни бои и превръщаха в истински играчки готовите текстилни животинки и любими герои от детските книжки.

Снимки от Наташа Манева

 

Други пък предпочитаха да оцветяват гипсови фигурки на гъбки, костенурки, къщички и колички.
Докато децата се забавляваха, родителите им можеха да разгледат магазинчетата, в които се предлагаха ръчно изработени свещи, сувенири, аксесоари и бижута.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?