49

Малки коледарчета гостуваха на кмета на „Северен“

Малки коледарчета посетиха кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев. Шестте момчета от подготвителна група от ДГ „Захарно петле“ бяха облечени в традиционните ефектни костюми с празнични орнаменти, вдъхващи символиката на светлия християнски празник. Малките юнаци носеха и обичайните геги в ръце. Те изнесоха кратка празнична програма, която включваше коледни наричания за здраве, щастие, берекет и късмет. Изпълниха  песните „Коладе, ладе“, „Добри гости-коледари“ и танцът „Коледарче“.

„Чудесно е, че Вашите преподаватели Ви учат да съхранявате старите български обичаи. Пожелавам Ви в тихата и свята Коледна нощ да получите най-желаните подаръци. Бъдете здрави, радостни, ученолюбиви и благословени!“, пожела  на малките гости кметът на района Стоян Алексиев и им подари коледни къщички с лакомства и детски библии с българските традиции.

Децата пък му поднесоха ръчно изработени предмети - пъстра българска сурвачка и проект „Моята Коледа“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ЛОШО  ЛОШО ....

ЛОШО ЛОШО ....

16.12.2022 | 10:34

НЕ Е СТОПАНИН И ПАРЛАСПУРДЖИЯ...СУРОВАКАТ СЕ СТОПАНИ...ТОЯ НЕ Е ОТ ТЯХ

Отговори
1 0
ЛОШО  ЛОШО ....

ЛОШО ЛОШО ....

16.12.2022 | 10:34

ГОРКИТЕ КОЛЕДАРЧЕТА КЪДА СА ГИ ИЗПРАТИЛИ....ПРИ ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК В СЕВЕРЕН ДА Е ГАДНО И МРЪСНО ЗА ЖИВЕЕНЕ....ПРЕЗАСТРОЕН МРЪСЕН НЕУГЛЕДЕН КВАРТАЛ И ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПЕРСОНАТА АЛЕКСИЕВ............... НО КАТО СТЕ ТАМ БИЙТЕ ГО ПРАЗНАТА ГЛАВА И КРАДЛИВИЯ ГРЪБ.....

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?