Следвайте ни

Малка квартална улица потъна в боклук СНИМКИ

viber icon

Преди месец живеещите на малката квартална улица „Д-р Селимински“ подадоха сигнал до „Марица“, че от ОП „Чистота“ не са идвали да ги чистят от поне 3 месеца. Тогава от общинското предприятие обясниха, че това е улица трета категория и трябва да бъде чистена всяка сряда. И обещаха да изпратят екип да почисти още същия ден.

Сега "Марица" получи нов сигнал от Стоян Иванов. Ето какво ни каза той:

"Улицата продължава да не се чисти. Покрита е с дебел слой цветове от японските акации. Те са на купища навсякъде - на асфалта и по тротоарите".

Живеещите твърдят, че чистачки пак не идват и улицата сега е плачевно състояние.

„Ни в сряда, ни в понеделник чистят! Никой не мете – ако го правят така ли ще изглежда. Всеки сам си събира боклука накуп“, обясни Цветана Иванова.

Николай, който живее тук от 17 години разказва, че има някакво неразбиране между хората, които подават сигнал до „Чистота“ и самото предприятие заради особеността на „Д-р Селимински“. Малките номера на улицата са на едно място, след това улицата е прекъсната от голям блок, и големите й номера са на друго място. „Вярно е – 3 месеца чистачки тук не са стъпвали. В интерес на истината изпратили са ги няколко пъти, но те са отишли само в другата част – онази с малките номера преди блока“, каза Николай. 

Последното, което чул, е че отговорничката на чистачките казала, че цветовете от софората /японска акация/ не били боклук. „От 17 години живея тук и знам какво става от цвета и какво става от шушулките по улицата - при първия дъжд всичко започва да ферментира и да мирише“, казва той.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

намръщенЪ

намръщенЪ

07.08.2021 | 23:31

Чудно, тойчно в близост до тази уличка има излишък от нискоквалифицирани и напълно неграмотна работна ръка, която е годна да върши точна тази работа

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?