49

Малчугани ще творят с екоматериали в Дондуковата градина

Проявата е по случай Световния ден на околната среда - 5 юни и Европейска година на уменията 2023

Макети и модели от рециклирани материали ще майсторят днес деца от 7 до 14 годишна възраст. Те ще включат в състезанието за детско творчество на открито - „Аз се грижа за моя град“, по случай Световния ден на околната среда - 5 юни и Европейска година на уменията. Желаещите могат да се включат в проявата, която ще се проведе от 10:00 до 16:00 часа в „Дондукова градина“ – пространството между Дома на младоженците и Регионален природонаучен музей Пловдив, един от инициаторите на проявата. Негови партньори са Прокредит банк и Факултета по икономически и социални науки към ПУ „Паисий Хилендарски“.

Акцентът е върху екологичното образование и ролята на децата във взаимоотношенията с природата. „Идеята на конкурса е да насърчи използването на отпадъчни материали - естествени природни материали чрез създаването на макети, да ни напомни колко важно е свързването на хората с природата и да насочи вниманието на децата към това. Призивът е да излезем сред природата, да оценим нейната красота и стойност, и да защитим нашата планета Земя“, коментират организаторите.

Задължително е към всяка творба да бъдат приложени следните данни за участника:  три имена, учебно заведение,  телефон и имейл за връзка.

Произведенията ще се оценят от професионално жури, а награждаването ще се състои в понеделник, 5 юни – в „Световният ден на околната среда“. През тази година темата е „Да инвестираме в нашата планета“.

Първите три места във всяка от двете категории - деца от 7 до 10 г. и от 10 до 14 г. ще бъдат отличени със специални награди. Предвидени са подаръци за всички малчугани, които са взели участие – сглобяеми къщички за птици, а за първите три места във всяка категория има специални награди.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?