Следвайте ни

Малчугани полудяха по атракционите на Младежкия СНИМКИ

viber icon

Shake that хълм започна и забавлението на поляната на Младежкия хълм заедно с него. Той е един от малкото фестивали в града, който предлага всеки път атракциони за деца. Площта, отредена за играта им, винаги е встрани от главната сцена, а тазгодишното издание предоставя на собствениците голям терен, на който да разпънат съоръженията си. Те предлагат бънджи, стрелбище, патета, "дръпни въженце", виенско колело, детски надуваем замък и пързалка, гондола, блъскащи се колички и конвой. 

Малчуганите проявяват най-голям интерес към блъскащите се колички, където цари невъобразима суматоха

 Към всичко това за десерт вървят понички, пуканки, варена царевица и захарен памук.

"Щастливи сме, че теренът на Младежкия хълм е достатъчно голям, че да поставим по-голямата част от атракциите си. Разбира се, имаме още, но тези са основните. Пристигаме от Приморско, където сезонът бе много слаб", обясни пред "Марица" екипът на увеселителната зона.

Всички атракции на фестивала струват по 5 лв., а продължителността е по 5 минути

Бизнесът с атракциони в България в последните години върви трудно, защото терените са приоритетно застроени и рядко има лунапарк с повече атракции. Те масово се поставят за конкретен повод. Друг проблем е, че се разчита само на летния сезон, а през зимата няма работещ лунапарк.

Атракциите по време на Shake that хълм не са само за деца. На тях се забавляват и възрастни. Те масово предпочитат виенското колело, защото открива красива панорамна гледка към тепето, а и е романтично.

Организаторите потвърдиха, че всички противоепидемични мерки се спазват. В кабинките на виенското колело и на гондолата обаче не могат да се настанят повече от двама души. Атракционите ще останат и след края на Shake that хълм, за да се включат и в следващия фестивал на същото място, който почва ден след него - Plovdiv Beer Fest.

Снимки от Наташа Манева 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?