Следвайте ни

Малчугани изчистиха парк Лаута СНИМКИ

viber icon

Поредната инициатива на активистите за чистота в Пловдив – сдружение БГ Бъди активен, обедини малки и големи зад каузата град #безотпадъци. Тази сутрин в парк Лаута се проведе поредното събитие, част от кампанията JunkAround - серия почистващи събития. Специални участници в това издание бяха деца от две частни детски занималня, които се включиха в почистването, a специално за тях организаторите бяха подготвили и серия от учене чрез забавление - Чисти игри. По време на игрите децата научиха защо е важно да пазим чисто, как да събираме разделно отпадъците си и къде да ги изхвърляме.

Кампанията Junk Around е част от дългосрочната програма на „БГ Бъди активен“ „МЯСТО България“, с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда. Организаторите канят малки и големи жители на района да се включат в акцията, за да допринесат за каузата  Пловдив #безотпадъци.

Активистите за чист град отговаряха на въпроси на децата, свързани с почистване и облагородяване на междублоковите пространства, разделното събиране и оползотворяване на отпадъци и ще насърчават споделянето на идеи за по-чиста градска среда.  

“Основната ни цел е да насърчим у децата културата за опазване на чистотата в най-ранна възраст. Когато детето е научено от малко да следва принципите на живот с по-малко отпадъци, то ще се превърне в отговорен възрастен, който пази и цени средата около себе си”, сподели Гергана Ангелова от екипа на БГ Бъди активен.

По време на почистването бяха събрани няколко чувала с отпадъци. Учителките на децата изразиха своето възхищение от кампанията и споделих радостта си от това, че учениците са намерили сами идея, близка до техните разбирания и са се включили доброволно в инициативата.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?