Следвайте ни

Майка епилептичка и дъщеря живеят на пейка в парк

viber icon

Майка и дъщеря живеят на пейка в парка до Факултета по дентална медицина вече месец. 55-годишната Росица Стойчева и дъщеря й Мария (29) са изгонени от тяхна роднина от наследствено жилище в Пловдив. Двете жени успели да вземат само една чанта с дрехи.

Сега нямам пари за хляб, чакаме наследствена пенсия, за да си купим храна. В болницата отказаха да прегледат майка ми, разказа Мария. Твърди, че от няколко дни не са хапвали и коричка хляб.

Двете жени обясняват, че никой не се интересува от тях. Дни преди пейката в парка да се превърне в техен дом, Росица и Мария потърсили подслон в дом „Майка Тереза".

Обясниха ни, че приемат деца до 18 години. А такива като нас трябвало да работят, за да имат свое жилище, разказа Росица. Тя има над 28 години трудов стаж като продавачка на шоколадови бонбони. Дъщеря й е била кондукторка в градския транспорт, миячка на чинии в ресторант и работничка в цех за опаковане на шоколадови бонбони. В момента нито една от двете не работи, а майката е болна от епилепсия.

Преди няколко дни Мария направила поредната криза и се наложило да постъпи в хирургиите, но не я приели. Причината е, че нямала пари и щяло да й мине, казва Росица.

Майката и дъщерята разчитат на наследствената пенсия от покойния баща на Росица, но не знаят кога точно тя ще дойде и дали тези пари ще им стигнат, за да се приютят, да си купят храна и лекарства.

Сега е лято и можем  да си позволим да спим под открито небе, но ще дойде зимата и не знам тогава какво ще правим, споделят със страх двете жени.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?