49

Махат платеното паркиране на ул. “Ген. Д. Николаев” в Пловдив ВИДЕО

Синята зона, въведена наскоро на ул. “Ген. Д. Николаев”, ще бъде премахната.

Решението беше взето на сесията от 28 съветници по предложение на Кауза Пловдив, Съюз за Пловдив и ВМРО.

Други 19 старейшини  - предимно от ГЕРБ, гласуваха против и въздържал се.

Премахването на синята зона беше поискано след протест в квартала. Съветниците изтъкнаха, че с платените зони не се решават проблемите с паркирането и въздуха.

Зам-кметът Тодор Чонов не се съгласи. Според него, откакто на ул. “Ген. Д. Николаев” е въведена синя зона, улицата е придобила европейски вид и до този момент са издадени талони за спиране за 80 човека.

"В район "Централен" има проект улицата частично да бъде разширена с един метър, за да има двустранно паркиране, което предстои да бъде направено", увери Чонов.  Той подчерта, че синя зона е въведена по искане на хора, които живеят на ул. "Ген. Д. Николаев".

"Г-н Чонов, вие вероятно сте разговаряли с граждани от други улици, защото бяхме на няколко срещи с живеещите на "Ген. Д. Николаев". Повече от тях не желаят платеното паркиране, защото няма алтернатива. Направете първо паркинги, след това въвеждайте платени зони", прикани Константин Георгиев от Кауза Пловдив. 

Стефан Послийски от ВМРО обвини администрацията, че работи "на парче", затова проблемите с паркирането не се решават. Чонов не се съгласи и  напомни, че се придържат към концепцията централната градска част на Пловдив да стане зона с ниски емисии на атмосферния въздух. 

"Синя зона не решава проблема със замърсяването на въздуха.  Какви ниски емисии, след като една кола обикаля 20 минути, за да намери място за паркиране?", риторично попита Димчо Петров. 

Според съветника Слави Георгиев трябва да се спре разпродажбата на общински терени и да се строят многоетажни паркинги. 

Този път Слави ми хареса, и аз съм на мнение, че са нужни паркинги, похвали редовния  опонент на местната власт  Здравко Димитров.  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Арх

Арх

09.11.2021 | 13:25

Има как да се паркира от двете страни. Просто се слага знак като на Йосиф Шнитер и Петьофи. При този недостиг на паркоместа другото е издевателство над тези, които с данъците си финансират общината.

Отговори
2 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

09.11.2021 | 12:49

И аз мисля, че трябваше да си остане синя зона.

Отговори
5 1
Ерхан

Ерхан

09.11.2021 | 11:58

Няма как да се паркира от двете страни на улицата, защото тя има по една лента на посока.

Отговори
2 3
!!!

!!!

09.11.2021 | 12:03

Няма как, но се паркира!

Отговори
5 1
Паркинг

Паркинг

09.11.2021 | 11:19

Улицата е разграден двор, паркиране от двете страни.Тясна ,задръстена до небето със стари и амортизирани коли. Няма решение за това. Докато неспособни хора решават дали да е или не синя зона. Въобще си е смях отвсякъде.

Отговори
8 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?