49

Махат паркинга срещу Водната палата СНИМКИ

Предпазни пана започнаха да слагат днес на крайбрежната алея на бул. „Марица –юг” срещу Водната палата, където предстои  възстановяване на пространството, разрушено заради строителните работи по пробива.

„Загражденията се поставят с цел да не се влиза, докато работим. Колите също няма да могат да паркират на тази територия по време на ремонта”, каза за „Марица” Антон Желязков, технически ръководител на обекта от фирма „Ай ди ел”. 

Строителите трябва да възстановят велоалеята, тротоара и паркинга, който незаконно се разпростря на три пъти по-голяма площ. Местата за паркиране ще бъдат същите, както и преди.  На мястото на отрязаните дръвчета ще се засадят нови. 

„За възстановяване на 108 кв. метра площ ни е даден срок месец и половина. Ще се справим”, увери техническият ръководител. 

Хората, които живеят в съседство, и велосипедистите са доволни, че най-после започна ремонт. „Да бяхте се забавили още!”, обърна се към майсторите шофьорка, след като паркира колата си. За автомобилите, спрени на брега, се оставя коридор, за да излязат. По време на строителните работи паркирането на това място е забранено.  Досега шофьорите ползваха брега без пари.

Община Пловдив не е провеждала обществена поръчка за ремонта, както предупреди вчера и кметът Здравко Димитров. Фирмата е наета по един от вече сключените договори. В район „Централен” в момента  тя изгражда площадка за деца с увреждания на бул. „Свобода”. Същата фирма е работила и на Източната порта, където се извършва реставрация.  

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Наглост

Наглост

10.03.2023 | 16:35

С чии пари ще се плати “възстановяването на пространството”?!

Отговори
3 2
Арх

Арх

10.03.2023 | 13:38

Иди ми дойди ми, както казваха старите хора отпреди да се автомобилизираме до немай къде. Като почнем от глупавия мост на едно ниво с булевард Марица, колелото на Тотев за милион и шестстотин със светещ фонтан, да пречи на шофьорите, отделно задръстванията, които стигат понякога чак до Герджика, та накрая до подлеза, дето едни го искаха, пък други не. И накрая нищо и половина.

Отговори
12 3
Дечо Пора

Дечо Пора

10.03.2023 | 13:20

Тава е подигравка с пловдивчани!

Отговори
5 5
Джак

Джак

10.03.2023 | 13:03

it comes here

Отговори
2 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?