Следвайте ни

Махат магазините в подлез "Тримонциум"

viber icon

Магазините в подлезите "Тримонциум" и "Аптека Марица" ще бъдат премахнати, ако на днешната сесия Общинският съвет гласува предложението на администрацията. С него се отменя решението, взето преди три месеца, търговските обекти да се обявят на търг за следващите пет години. Според пешеходци без магазините подлезите ще станат неугледни, мръсни и нашарени с графити, както е от северната страна на Тунела, на Чифте баня, срещу Водна палата и на Цариградско шосе.

Съветниците ще разглеждат също така поредното изменение на бюджета, който е в размер на 11 073 950 лева. Кметът предлага парите за фондация "Пловдив 2019" да се намалят със 700 000 лева, тъй като такава икономия се е очаквала до края на годината. От тази сума Локото ще получи дарение от 50 000 лева, а 500 000 лева отиват за кърпеж на уличните дупки.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Докога ще ги търпим?

13.06.2019 | 20:09

Идеята им е да си поделят едни пари от ненужния ремонт. Специалитетът на Тотев и Кацарски.

Отговори
0 0

Пд

13.06.2019 | 08:38

Идеята не е добра. Ще замиришат на урина и мръсотия

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?