Следвайте ни

Магьосник и еднорог кацнаха на площада в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Нова атракция  на пл. „Централен“ забавлява днес  пловдивчани и гости на града.  Еднорог и магьосник, сякаш замръзнал във въздуха както е летял,  посреща с магическа пръчка всеки, който се спира да види чудото. Най-много се забавляват децата, а родителите ги снимат и пускат паричка в шапката до необичайната композиция точно до Централна поща. 

Кафявата мантия на магьосника е преплетена със змии, а самият той обяснява на репортерите, че е „долетял“ в Пловдив за трети път от Варна. Уточнява, че се казва Наско Лефтеров, на 2-ия януари подкарал  60 години и има разрешително за уличното представление в центъра на Пловдив.

Артистът разказва, че е завършил курсове по театрална режисура в града и от години странства. „През  зимата, когато е студено, предпочитам да съм на Канарските острови, през лятото – в Швейцария.  Тогава температурите са почти едни и същи – около 24 – 25 градуса. Но откакто ни сполетя пандемията, не мога да пътувам в чужбина заради мерките и обикалям страната“, разправя магьосникът. 

Сам е измайсторил еднорога и си е ушил костюма. Обяснява, че за да се постигне ефектът, че е във въздуха, е монтирал метална конструкция във фигурата на еднорога, закрепил я за ръката и  за пластината, върху която стъпва на половин метър от земята.  Одеждите скриват краката му и децата се чудят как се държи. Той ги благославя с магьосническа  пръчка да са здрави и послушни.

Магьосникът твърди, че  може да издържа увиснал  във въздуха по 7-8 часа на ден. 


Снимки от Иван Кирев

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?