Следвайте ни

Мъгла около инвестициите на стадион "Спартак"

viber icon

Спортната общественост в "Кючук Париж" пита кога най-после ще започне реконструкцията на стадион  "Тодор Диев", известен със старото си име "Спартак". Игрището е дадено на концесия на едноименния клуб, чийто шеф е Динко Миленчев, преди повече от една година с условието да бъде възстановен спортният комплекс. 

До този момент на стадиона не е пипнат дори и един камък. Част от имота отново се използва за паркинг, а край оградата са струпани  купища отпадъци, останали след разчистването на павилионите. Те бяха премахнати през пролетта на миналата година, преди да се подпише договорът  за концесия по изричното настояване на ръководството на клуба да се освободи теренът на ул. "Кукуш".  Оттогава от ПФК "Спартак"  се чуват обещания, че "скоро" ще стартира  строителството на стадиона, където ще се провеждат и европейски състезания. Секторите, където седалките са потрошени, ще се разширят до над 4000 места за зрители.  

"Няма информация  докъде е стигнал проектът и кога ще започне реалното строителство", каза вчера зам.-кметът Георги Титюков. Той допълни, че възнамерява още днес да се обади на президента на клуба за среща. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?