Следвайте ни

Мъгла и опасно мръсен въздух в Пловдив! Не се разхождайте до булевардите

viber icon

Опасно мръсен е въздухът в Пловдив. Мъгла и фини прахови частици похлупиха града тази сутрин. Това сочи сайта на Община Пловдив към 8 часа. Едната от автоматичните измервателни станции, която се намира в ЖР "Тракия",  отчита лошо състояние на въздуха, а тази в кв. "Каменица" - допустимо.  Според специалистите най-добре е тази сутрин да се избягва физическа активност и разходки в близост до големи булеварди. 

Частните станции на платформата plovdivair.info също отчетоха завишения на нормите за фини прахови частици, предимно в  Шекер махала, Хаджи Асан махала. Там стойностите към 9 часа бяха два пъти над допустимата норма от 50 мг на куб. м. 

Леко завишение на фини прахови частици има и в близост до големите булеварди в центъра на Пловдив - бул. "Руски" , също така в района на Гарнизонна фурна. Там стойностите се 57. 

Мъглата и липсата на вятър е една от причините за задържането на фините прахови частици над Пловдив. Ниските температури, които тази сутрин бяха около 8 градуса,  накараха много от ромските махали и други квартали да запалят печките на твърдо гориво. Трафикът на автомобили също е фактор, който влияе върху чистотата на въздуха в града.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?