Следвайте ни

Магазините на Главната под ключ, разпореждането на Зико работи

viber icon

Всички магазини на Главната, които в събота бяха отворили врати за клиенти, днес са затворени, установи проверката на "Марица". Търговците очевидно се вслушаха в разпореждането на кмета Здравко Димитров за затягането на режима и лютата критика по адреса на реда в Пловдив на шефа на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Отворени са само магазини за хранителни стоки, застрахователни офиси, банките и чейнч бюра.  На ул. "Христо Г. Данов"  предиобед имаше само един магазин за дрехи от големи марки с намалени цени, в който можеше да се пазарува. Но и там нямаше посетители.

Полицаи и служители от "Общинска охрана" кръстосват центъра. Чистачките са на бойна нога и не дават прашинка да падне на Главната, особено на площада пред сградата на общината.

Цар-Симеоновата градина комай е единствената в Пловдив, оцеляла след масовото късане на предпазните ленти.  Всички входове са завардени, а в парка  работниците от "Градини и паркове"  се трудят с пълна пара - поливат  и косят  избуялата трева, чистят  фонтаните и езерцата, подготвяйки ги за по-добрите времена, когато ще можем пак да се разхождаме на воля.

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

До Алекс и Иванова

30.03.2020 | 14:03

А бе вие не се спирате. По IP-тата ще ви издирим.

Отговори
3 0

Тролове са

30.03.2020 | 16:39

Марица както винаги гъмжи от тролове . Сега лаят срещу Каназирева

Отговори
0 0

До Алекс

30.03.2020 | 14:01

Имат разрешение от областната!

Отговори
1 2

Иванова

30.03.2020 | 13:57

Проверките за спазване на реда и ограниченията трябва да се правят не само по централните улици. Елате в кварталите! Вижте какво става в Кючук Париж, Тракия, Смирненски, Гагарин, Захарна фабрика... Някой следи ли за реда тук? Управата има ли представа какво става извън Центъра?!

Отговори
4 3

Алекс

30.03.2020 | 13:22

Защо уж всички магазини са затворени?А на пешеходния мост има работещи обекти в квартал смирненски има отворени обекти?кв кичук париж също а иначе заповедта е за всички търговски обекти!

Отговори
4 2

dmd

30.03.2020 | 13:59

Къде е тази заповед? Няма такава публикувана нито в сайта на Общината, никъде. Защо управляващи не слагат подписа си под такава заповед, а само думи в медиите?

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?