Следвайте ни

Магазин с кауза: Купуваме подаръци, изработени от хора с увреждания СНИМКИ

viber icon

Пловдив се сдоби с  магазин, в който ще продават коледни играчки, керамика, чаршафи и картини, изработени от хора с увреждания. 

Изделията са изработени от служителите на ОП "Социално предприятие за хора с увреждания – Пловдив“. Магазинът се намира в пешеходния подлез на бул. "Цар Борис III Обединител“ до хотел "Тримонциум. 

Той бе открит лично от заместник-кметовете по финанси Величко Родопски и по социална политика Георги Титюков, като и двамата си купиха подаръци. Родопски остави 100 лв. за духана играчка от стъкло, която се търгуваше за 50 лв. 

Ръководителят на социалното предприятие Ванина Костадинова отправи специални благодарности на община Пловдив за това, че реализацията на проекта е продължил и че хората са получили възможност да покажат, че са пълноправни членове на обществото.

Зам. -кметът Величко Родопски пък добави, че ще  открият  още по-голям магазин в "Капана", арт магазин, с работилница.

Проектът е стартирал с европейско финансиране в размер на 391 000 лв., допълни зам.-кметът Титюков. Той уточни, че за втория магазин в "Капана" е необходимо малко време, тъй като трябва да се проведат съгласуващи процедури с НИНКН.
 
 Снимки: Наташа Манева
 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?