Следвайте ни

Маестро Стефан тръгва на улично турне в Япония

viber icon

Прочутият пловдивски майстор на уличната китара Стефан Григоров ще обикаля Япония цели три месеца. За това е получил покана от приятеля си в Съединените щати Захари Засин. Той ще плати самолетните му билети дотам. "Каза ми, че ми е купил билет до Вашингтон. Оттам отлитаме директно за Токио. След това ще обикаляме цялата страна", обясни Григоров.

Маестро Григоров изпълнява евъргрийни и класика - все музика, която японците обожават. При обиколките си в Щатите купувал от всеки един град разрешение /пърмит/ да свири на улицата. То струва 25 долара на ден. Парите се избиват за около час. В Япония той мисли да си спести тази бумащина и да мине без разрешително. "Няма да съм само в големи градове като Токио - ще свиря и в малки градчета. Така ще усетя духа на страната. За престой по един ден няма смисъл да търча до общината за разрешителни", убеден е маестрото. Не се притеснява, че в Япония ще пълни шапката с йени. "Обръщам ги на място в долари", планира той.

85-годишният бивш учител по география от Спортното училище ще избира дали да се върне през Хавай и Лос Анджелис или да прелети през Китай и Русия. Във втория случай ще направи околосветска обиколка. „Света вече съм го обиколил - нови околосветски не ми трябват. Може да мина през Хавай и да посвиря отново на плажа Уайкики”, казва музикантът.

Стефан Григоров е преподавал на кмета Здравко Димитров и на шефката на БОК Стефка Костадинова. И двамата му били любимци в Спортното. На Стефка обаче оставил петица по география - единствената в дипломата ѝ. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?