3906

Мъчат се пак да дадат ученически стол на Георги Цанков

Общинският съвет за пореден път ще умува дали да отдаде под наем ученическия стол в ОУ „Райна Княгиня” в район „Северен” на фирма „Фууд деливъри експрес” на Георги Цанков.

Цанков, която беше председател на Общинския съвет в „Родопи” и сега е съветник, спечели конкурса с максимален брой 100 точки още през август миналата година, но нито в края на предходния мандат, нито на последната сесия предложението на администрацията е одобрено.

 

Най-голямата атака срещу кандидат – наемателя беше предприета наскоро от групата „Браво, Пловдив” с обвинение, че въпросната фирма е допуснала нарушения при хранене на децата.

 

По искане на училището и с аргумент, че за учениците трябва да се осигури храна зам.-кметът по финанси Женя Петкова отново внася предложението за обсъждане на предстоящата сесия в четвъртък.

Ученическият стол е с площ 358 кв. метра. Фирмата на Георги Цанков беше единствена на конкурса с оферта да плаща наемна цена от 1074 лева с ДДС и да вложи инвестиции в размер на 36 200 лева в подобрения на помещенията за целия тригодишен период на договора.

Бизнесът на Георги Цанков от години е свързан с доставки на храни за учебни и детски заведения в Пловдив. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Аман от тоя

Аман от тоя

11.03.2024 | 13:44

Стига му толкова! Достатъчно за бобеца!

Отговори
4 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?